Διεθνή

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Trump από την Fairfax

Ως ψήφο εμπιστοσύνης στην Προεδρία Trump ερμηνεύουν οι Financial Times την πρόσφατη εξαγορά της ασφαλιστικής Allied World από την καναδική Fairfax. O κ. Prem Watsa (φωτ.), ο επενδυτής τον οποίο πολλοί θεωρούν την καναδική απάντηση στον Warren Buffett, έδωσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, στον Trump ψήφο εμπιστοσύνης με τη συμφωνία των $5 δις, η οποία αύξησε σημαντικά την έκθεσή του στην οικονομία των ΗΠΑ.

Ο κ. Watsa δήλωσε πως οι πολιτικές του Trump σχετικά με τη φορολογία, τις ρυθμίσεις και τις υποδομές τον καθιστούν αισιόδοξο για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ. «Η πρόσφατη εκλογή...έχει μια ισχυρή δυναμική για να ενισχύσει το επιχειρηματικό κλίμα προς την ανάπτυξη», ανέφερε. «Πιστεύουμε ότι οι ΗΠΑ θα δουν σημαντική αύξηση του ΑΕΠ τους και οι επιχειρήσεις μας εκεί θα επωφεληθούν από αυτή τη θετική εξέλιξη».

Ο καναδικός όμιλος, που ήδη έχει στους κόλπους του αρκετές ασφαλιστικές μεταξύ των οποίων και τη Eurolife στην Ελλάδα, αγόρασε μετοχές και διαφόρων άλλων εταιρειών, μεταξύ των οποίων η BlackBerry, τράπεζες, αλυσίδες εστιατορίων, ταξιδιωτικοί πράκτορες. Ο κ. Watsa άφησε να εννοηθεί ότι ίσως υπάρξουν και άλλες εξαγορές στις ΗΠΑ στο μέλλον: «Τα τελευταία χρόνια παίζαμε άμυνα, ήρθε η ώρα να παίξουμε πιο επιθετικά». Την περασμένη χρονιά η Allied παρήγαγε ασφάλιστρα ύψους  $3 δις –περισσότερα από κάθε άλλη ασφαλιστική του Ομίλου– και καθαρά έσοδα $298 εκατ.

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας