Διαμεσολαβούντες

ΦΩΝΗ …εν ερήμω από την ΕΑΔΕ

Με τη χώρα να βρίσκεται στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου, το Δ.Σ. της ΕΑΔΕ εξέδωσε σήμερα 14 Σεπτεμβρίου δελτίο Τύπου, καλώντας «τα πολιτικά Κόμματα να τοποθετηθούν με σαφήνεια για τον ρόλο που αποδίδουν στην Ιδιωτική Ασφάλιση στη Χώρα μας, στο πλαίσιο του πλάνου που σχεδιάζουν για την πολιτική που θα εφαρμόσουν, εάν συμμετέχουν στο Κυβερνητικό Συνασπισμό, αλλά και τη στάση που θα κρατήσουν σε περίπτωση που θα είναι αντιπολίτευση, σε κάθε πρωτοβουλία που θα ενισχύει το ρόλο της Ιδιωτικής Ασφάλισης».
Το δελτίου τύπου έχει ως εξής:

Η Ελλάδα βρίσκεται στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου. Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε να δημοσιοποιούνται οι θέσεις των κομμάτων για την επόμενη μέρα και για τη νέα διακυβέρνηση.

Όλο και περισσότερο ακούμε από τα κόμματα που στηρίζουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Χώρας μας, για την ανάγκη ανάπτυξης, κυρίως μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ακούμε ταυτόχρονα την παραδοχή ότι οι κοινωνικές παροχές τα επόμενα χρόνια (σύνταξη-παροχές υγείας κ.λπ.) θα περιορίζονται αναγκαστικά. Δυστυχώς, όμως, για άλλη μία φορά δεν ακούμε από τα κόμματα την άποψή τους για τον ρόλο της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην προσπάθεια ανάπτυξης της χώρας μας.

Ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος της ως συμπληρωματική κάλυψη για τις ανάγκες των Ελλήνων Πολιτών τις οποίες το κράτος δε μπορεί να καλύψει επαρκώς;

Ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος της Ασφαλιστικής Βιομηχανίας στην προστασία των Πολιτών από φυσικές καταστροφές, τώρα πια που το Κράτος δε μπορεί να είναι αρωγός σε πιθανά τέτοια ενδεχόμενα;

Ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος της σε συνδυαστικές δραστηριότητες με τον Κρατικό Φορέα, ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικότερα η υποχρέωση του Κράτους για Κοινωνική Προστασία;

Νομίζουμε, ότι έχει φτάσει επί τέλους η ώρα της αποενοχοποίησης της αξίας της Ιδιωτικής Ασφάλισης και της αξιοποίησης της για την κάλυψη του ελλείμματος της κοινωνικής προστασίας.

Νομίζουμε ότι έχει φτάσει η ώρα τα Κόμματα ρεαλιστικά να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των Πολιτών, και στο σχεδιασμό τους για την επόμενη μέρα, να συμπεριλάβουν κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία και δραστηριότητα, η οποία θα μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην ανασυγκρότηση της Χώρας.

Η Ασφαλιστική Βιομηχανία έχει παρουσιάσει κατά καιρούς πλήθος προτάσεων που μπορούν να οδηγήσουν στους παραπάνω στόχους.

Το μόνο που απομένει είναι να αναπτυχθεί ειλικρινής και ουσιαστικός διάλογος ανάμεσα στην Πολιτεία και στους φορείς της Ιδιωτικής Ασφάλισης, ώστε να υλοποιηθεί κάθε ιδέα η οποία θα μπορούσε συνδυαστικά να προσφέρει κοινωνική προστασία αλλά και υγιή ανάπτυξη της Οικονομίας.

Καλούμε τα πολιτικά Κόμματα να τοποθετηθούν με σαφήνεια για τον ρόλο που αποδίδουν στην Ιδιωτική Ασφάλιση στη Χώρα μας, στο πλαίσιο του πλάνου που σχεδιάζουν για την πολιτική που θα εφαρμόσουν, εάν συμμετέχουν στο Κυβερνητικό Συνασπισμό, αλλά και την στάση που θα κρατήσουν σε περίπτωση που θα είναι αντιπολίτευση, σε κάθε πρωτοβουλία που θα ενισχύει το ρόλο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Το Δ.Σ. της ΕΑΔΕ

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας