Διαμεσολαβούντες

Τηλεφωνική ανταπόκριση του Π. Λελεδάκη από το Συνέδριο της BIPAR

Εν εξελίξει βρίσκονται οι εργασίες τoυ Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών BIPAR, με κύριο θέμα τη διαβούλευση για την εφαρμογή σε εθνικό επίπεδο της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας για τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων IDD.

Ο κ. Παναγιώτης Λελεδάκης από την Πράγα, όπου παρακολουθεί, ως εκπρόσωπος της ΕΑΔΕ και Πρόεδρος του ΠΣΑΣ, τις εργασίες του Συνεδρίου δηλώνει (16/6/2016, ώρα 1.30 μ.μ.):

  • Καταβάλλεται προσπάθεια από την BIPAR, ώστε οι διευκρινιστικές οδηγίες που αναμένονται για την εφαρμογή της IDD σε εθνικό επίπεδο να συγκλίνουν στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των διαμεσολαβούντων και των καταναλωτών.
  • Η παρουσία του Executive Director της EIOPA, κ. Fausto Parente, καθώς και οι τοποθετήσεις του είναι ασφαλή δείγματα της σημασίας που αποδίδει η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων στον ρόλο των διαμεσολαβούντων.
  • Συμμερίζεται ο κ. Parente τις ανησυχίες των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών ως προς το ότι δεν αρκεί ο Νόμος, καθόσον πολλά θα κριθούν από τις εφαρμοστικές οδηγίες σε εθνικό επίπεδο.
  • Ο Διευθυντής της BIPAR, κ. Nic De Maesschalck, δήλωσε ότι πρέπει να σταματήσουμε να νομοθετούμε και να επικεντρώσουμε πλέον στην εποπτεία εφαρμογής.
  • Ο χρόνος εφαρμογής της νέας οδηγίας είναι πολύ μικρός για να παράγει πραγματικά αποτελέσματα, γι’ αυτό απαιτείται η συνεργασία όλων των φορέων.
  • Είναι αδήριτη ανάγκη για την ασφαλιστική βιομηχανία να αναδειχθεί η εμπιστοσύνη προς τους διαμεσολαβούντες και αυτό να γίνει σαφές στους καταναλωτές.
  • Ο κ. Λελεδάκης, κλείνοντας την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μας από τον χώρο διεξαγωγής της Ημερίδας, μας δήλωσε με έμφαση ότι η ελληνική εποπτική αρχή πρέπει να αντιληφθεί και να εναρμονιστεί με την άποψη, που επιτάσσει την ισχυροποίηση της εικόνας των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα μάτια των καταναλωτών. Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές δεν είναι απλά ελεγχόμενοι, αλλά συνδιαμορφωτές των κανονιστικών πλαισίων, που αποβλέπουν και αποσκοπούν στην προστασία του καταναλωτή.

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας