Διεθνή

Τέθηκαν σε ισχύ οι Κατ’ Εξουσιοδότηση Πράξεις της Solvency II

Δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ, το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 και τέθηκαν σε ισχύ στις 18 Ιανουαρίου 2015 οι Κατ’ Εξουσιοδότηση Πράξεις της Solvency II.

Σχολιάζοντας το γεγονός ο κ. Olav Jones, Αναπληρωτής Γενικός Δ/ντής της Insurance Europe, δήλωσε: «Η έγκριση των κατ’ εξουσιοδότηση πράξεων είναι ένα σημαντικό, και πολύ ευπρόσδεκτο, βήμα προς τα εμπρός όσον αφορά την εφαρμογή του Solvency II το 2016. Οι ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες παίζουν ζωτικό ρόλο στην παροχή προϊόντων προστασίας και μακροπρόθεσμης αποταμίευσης στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Ευρώπης. Η Solvency II μπορεί να συμβάλει στη διασφάλιση της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής βιομηχανίας στο να παραμένει ισχυρή και ικανή να αντέχει σε ακραία γεγονότα, όπως κάνει εδώ και πολλά χρόνια.

»Η Solvency II είναι, ωστόσο, ένα τεράστιο ρυθμιστικό κεφάλαιο και είναι σημαντικό οι ενσωματωμένες σε αυτό διαδικασίες αναθεώρησης να χρησιμοποιούνται ώστε να γίνουν μια σειρά από σημαντικές βελτιώσεις, ιδίως όσον αφορά τις αδικαιολόγητα υψηλές κεφαλαιακές απαιτήσεις και τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την ευρωπαϊκή οικονομική ανάπτυξη. Χαιρετίζουμε την επιστολή που έστειλε το Κοινοβούλιο στην οποία επισημαίνονται ορισμένα από τα ζητήματα που και εμείς είχαμε επισημάνει ότι χρειάζονται βελτίωση και παρακολούθηση».

Όλο το κείμενο που αφορά τις Κατ’ Εξουσιοδότηση Πράξεις της Solvency II εδώ.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας