Εταιρείες

Στην Euler Hermes το 100% της θυγατρικής της στην Ελλάδα

Όπως ανακοινώθηκε,στις 24 Φεβρουαρίου, από τα κεντρικά της Euler Hermes, στο Παρίσι, η Εταιρεία αύξησε τη συμμετοχή της στην Euler Hermes Hellas από 80% στο 100%, με την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδας. Τα δικαιώματα μειοψηφίας κατείχαν η Groupama Φοίνιξ και η Alpha Bank.

«Η ενισχυμένη παρουσία της Euler Hermes στην Ελλάδα αντανακλά το άνοιγμα της χώρας στις επιχειρήσεις», δήλωσε ο κ. Michele Pignotti, επικεφαλής της Euler Hermes για τις χώρες της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες της Ευρωζώνης που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πλειοψηφία των συστάσεων του ΟΟΣΑ για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αυτή η εξαγορά επιβεβαιώνει περαιτέρω τη δέσμευσή μας να αναπτύξουμε την παρουσία μας στη χώρα και να είμαστε κοντά στους Έλληνες κατόχους ασφαλιστηρίων συμβολαίων», συμπλήρωσε.

Σε ένα παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον που δείχνει μικτά σημάδια ανάπτυξης, η Euler Hermes αναμένει από την οικονομία στην Ελλάδα να αυξηθεί κατά 0,5% το 2015 –αντικατοπτρίζοντας τις σημαντικές βελτιώσεις στην ανταγωνιστικότητα κόστους–, μετά από άλλο ένα έτος μείωσης της τάξης του -0,2% το 2014.

«Κατά τη διάρκεια της κρίσης σταθήκαμε δίπλα στις ελληνικές επιχειρήσεις με υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, κάνοντας παράλληλα εμπεριστατωμένη αξιολόγηση των κινδύνων», δήλωσε ο κ. Βασίλης Χρηστίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, η Euler Hermes Hellas. «Αυτή η εμπειρία έχει ενισχύσει και παγιώσει τη συνεργασία μας με τους πελάτες και μαζί είμαστε έτοιμοι να αδράξουμε τις ευκαιρίες που φέρνει η οικονομική ανάκαμψη, με έναν βιώσιμο και κερδοφόρο τρόπο. Αν και η προσέγγισή μας όσον αφορά την ανάληψη κινδύνων είναι τώρα ελαφρώς λιγότερο περιοριστική, τόσο για τις εγχώριες όσο και για τις εξαγωγικές καλύψεις, παραμένουμε επιφυλακτικοί, δεδομένης της ακόμη εύθραυστης οικονομικής κατάστασης», συμπλήρωσε.

H Euler Hermes Hellas ιδρύθηκε το 1995 και απασχολεί 50 άτομα στα κεντρικά γραφεία της στην Αθήνα και στο γραφείο της Θεσσαλονίκης. Προσφέρει μια σειρά από ασφαλιστικές λύσεις εμπορικής πίστωσης, καθώς και υπηρεσίες είσπραξης οφειλών. Η Ελλάδα είναι μέρος της Euler Hermes Μεσογείου, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, μαζί με τις χώρες του Κόλπου, το Ισραήλ, την Ιταλία, το Μαρόκο, την Πορτογαλία και την Τουρκία.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας