Διεθνή

Πώς θα υπολογίζεται η φερεγγυότητα ασφαλιστικών ομίλων που λειτουργούν εκτός ΕΟΧ

Η EIOPA δημοσίευσε στις 25 Σεπτεμβρίου τη γνωμοδότησή της σχετικά με τον Υπολογισμό της φερεγγυότητας σε επίπεδο ομίλου στο πλαίσιο της ισοδυναμίας (Group Solvency Calculation in the Context of Equivalence).

Η γνωμοδότηση παρουσιάζει ενδιαφέρον για ασφαλιστικούς ομίλους που λειτουργούν εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) σε τρίτες χώρες των οποίων τα καθεστώτα φερεγγυότητας θεωρούνται ισοδύναμα με το Solvency II.

Στη γνωμοδότησή της, η EIOPA συνιστά στις αρμόδιες εθνικές αρχές να υιοθετήσουν το υψηλότερο επίπεδο των κεφαλαιακών απαιτήσεων της τρίτης χώρας για τον υπολογισμό της θέσης φερεγγυότητας σε επίπεδο ομίλου. Τα ίδια κεφάλαια θα πρέπει να θεωρούνται μη διαθέσιμα σε περίπτωση που είναι κάτω από το όριο ενεργοποίησης της παρέμβασης από την εποπτική αρχή τρίτης χώρας.

Επιπλέον, οι όμιλοι θα πρέπει να διαμορφώσουν μια οικονομική προβολή των κινδύνων που ενυπάρχουν στη δραστηριότητα που διεξάγεται σε τρίτη χώρα. Αυτή η οικονομική προβολή και των ενδοομιλικών συναλλαγών θα πρέπει να παρακολουθείται από τον επόπτη του ομίλου, για παράδειγμα, ως μέρος του ιδίου κινδύνου και της φερεγγυότητας (ΟRSΑ) των ασφαλιστικών ομίλων.

Περισσότερα για τη γνωμοδότηση εδώ

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας