Διεθνή

Η ασφαλιστική κοινότητα σε συνεργασία με τον ΟΗΕ προάγει την υγεία παιδιών και γυναικών

Την πρωτοβουλία του ΟΗΕ «Every Woman Every Child», η οποία στοχεύει στη μείωση της θνησιμότητας και στην προαγωγή της υγείας και της ευημερίας των γυναικών, των παιδιών και των εφήβων παντού, δεσμεύτηκε να υποστηρίξει η International Insurance Society (IIS).

Το «Every Woman Every Child» αναγνωρίζει ότι όλοι, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνήσεων, των φιλανθρωπικών οργανισμών, των πολυμερών οργανισμών, της κοινωνίας των πολιτών, των επιχειρήσεων, των επαγγελματιών υγείας και της ακαδημαϊκής κοινότητας, μπορούν να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στη βελτίωση της υγείας των γυναικών και των παιδιών.

Ως κορυφαίο φόρουμ, η IIS έχει χτίσει μια ουσιαστική σχέση με τον ΟΗΕ με επίκεντρο τη συμβολή του ασφαλιστικού κλάδου στην αντιμετώπιση κρίσιμων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η κοινωνία σήμερα.

Υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους η ασφαλιστική βιομηχανία μπορεί να τονώσει την αειφόρο οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και μπορεί να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην υποστήριξη των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), ένα παγκόσμιο πρόγραμμα για την αειφόρο ανάπτυξη για τα επόμενα 15 χρόνια.

Το IIS στοχεύει να αξιοποιήσει τα σε παγκόσμιο επίπεδο μέλη της, για την υποστήριξη των στόχων αυτών, εστιάζοντας σε χώρες με υψηλή επιβάρυνση των γυναικών και προβλήματα υγείας των παιδιών. Ειδικότερα, το IIS θα συνεργαστεί στενά με τα μέλη της που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ασφάλισης υγείας για την υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της ΙΙS, Michael J. Morrissey, «η ευρεία βάση μελών της IIS μας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε νέες εταιρικές σχέσεις μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη του στόχου της παγκόσμιας στρατηγικής να εξασφαλισθεί προσιτή καθολική υγειονομική περίθαλψη σε κάθε γυναίκα και κάθε παιδιού».

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας