Διεθνή

Πώς θα μεταχειρίζεται το Solvency II τις μεγάλες εταιρείες υποδομών;

Κείμενο διαβούλευσης της EIOPA

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) δημοσίευσε στις 15 Απριλίου κείμενο διαβούλευσης, μετά από αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για περαιτέρω τεχνικές συμβουλές σχετικά με τον εντοπισμό και τη βαθμονόμηση των άλλων κατηγοριών κινδύνου που αφορούν τις επενδύσεις σε υποδομές, π.χ. μεγάλες εταιρείες υποδομών.

Η EIOPA ζητά, μέχρι τις 16 Μαΐου 2016, τις απόψεις των εμπλεκόμενων φορέων για τα ακόλουθα:

• Ανάλυση των κατάλληλων βαθμονομήσεων για επενδύσεις σε μεγάλες εταιρείες υποδομών εντός της τυποποιημένης μεθόδου Solvency II (κεφάλαια 5-7).

• Κριτήρια για τον εντοπισμό ασφαλών επενδύσεων σε μεγάλες εταιρείες υποδομών (κεφάλαιο 8).

• Αναθεωρήσεις του πεδίου εφαρμογής και των κριτηρίων για έργα υποδομής που αναφέρονται σε προηγούμενες γνωμοδοτήσεις της EIOPA (κεφάλαιο 9).

• Απαιτήσεις διαχείρισης κινδύνων (κεφάλαιο 10).

Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του Σχεδίου Συμβουλών για τις μεγάλες εταιρείες υποδομών, υπήρξε ένας ενεργός διάλογος με τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Μεταξύ 19 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου, 2015,  πραγματοποιήθηκε πρόσκληση για υποβολή στοιχείων, ενώ στις 12 Φεβρουαρίου 2016 έλαβε χώρα και συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, για να περιγράψει τη διεξαχθείσα ανάλυση και τις αρχικές προτάσεις.

Μπορείτε να δείτε εδώ το έγγραφο διαβούλευσης και το πρότυπο για τα σχόλια.

Να σημειωθεί ότι το παραπάνω κείμενο διαβούλευσης έρχεται σε συνέχεια αιτήματος για γνωμοδότηση σχετικά με τον εντοπισμό και τη βαθμονόμηση των επενδύσεων σε μεγάλες εταιρείες υποδομών εντός του Solvency II, που απέστειλε στις 14 Οκτωβρίου 2015, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το αίτημα αυτό ακολούθησε ένα προηγούμενο αίτημα για γνωμοδότηση  σχετικά με τις υποδομές, για το οποίο η EIOPA παρείχε την τελική της εισήγηση στις 29 Σεπτεμβρίου 2015, προτείνοντας τη δημιουργία μιας ξεχωριστής κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων σύμφωνα με την τυποποιημένη μέθοδο του Solvency II για επενδύσεις σε έργα υποδομής.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας