Διεθνή

Ο “Mister Munich” επαναφέρει τη χρησιμότητα του underwriting

Στην έγκριτη Financial Times επισημάναμε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του “Mister Munich”.

Ο κ. Nikolaus von Bomhard σκιαγραφείται από την εφημερίδα ως ένας πιστός στην πόλη του Βαυαρός, που πηγαίνει στη δουλειά με το ποδήλατό του, παρά τον εντυπωσιακά υψηλό μισθό των πολλών ευρώ με τον οποίο αμείβεται.

«Είναι ένας ευγενής, μεταξύ των ανδρών των εταιρειών της κατηγορίας του πρωταθλήματος DAX»!

Μετά από 12 χρόνια, ο Δ/νων Σύμβουλος της Munich Re πρόκειται να παραιτηθεί τον προσεχή Απρίλιο. Στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του, ο κ. Nikolaus von Bomhard, μεταξύ των άλλων, τάσσεται αναφανδόν υπέρ της αναβίωσης της τέχνης του underwriting στις ασφαλιστικές εργασίες και κατά της απολύτου προσήλωσης στην αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων μιας ασφαλιστικής εταιρείας. «Αυτές τις μέρες, μόνο το 5% του χαρτοφυλακίου του Ομίλου είναι σε μετοχές» και το ΑΑ-  της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας, που είναι τόσο σημαντικό για να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των πελατών στον κόσμο της κύριας ασφάλισης, είναι και πάλι στη θέση του.

Τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια, ισχυρίζεται ο κ. Nikolaus von Bomhard, είναι αυτά που κρατούν πίσω την οικονομία. Οι άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν παίρνουν αρκετά από τις αποταμιεύσεις. Η γερμανική αντίδραση είναι να αποταμιεύουν περισσότερα και όχι να απελευθερώνουν χρήματα για την κατανάλωση. Θα προτιμούσα, λέγει, μια δόση σκληρότερου φαρμάκου, για να πάρει μπροστά η ευρωπαϊκή οικονομία. «Πρέπει να προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση, προκειμένου να επανεκκινήσει ο κινητήρας. Υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν».

Αποχωρώντας από το τιμόνι της Munich Re, ο κ. Nikolaus von Bomhard δεν αποκλείει την επιστροφή του και δηλώνει: «Θα έχω πάντα το ένα πόδι στο Μόναχο και για τα δύο δεν είμαι τόσο σίγουρος».

Υπάρχουν και άλλα, πολλά και ενδιαφέροντα στη συνέντευξη αυτή, που αξίζει να αναζητηθεί και να διαβαστεί. Ο κόσμος είναι πολύ μικρός και οι επιρροές ακόμα και στις μικρές αγορές, όπως η δική μας, σπάνια ή συχνά χαρακτηρίζονται ως σεισμικές!

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας