Διαμεσολαβούντες

«Ο Μεσίτης Ασφαλίσεων επιχειρεί Ηθικά και Υπεύθυνα»

Συνέδριο με θέμα «Ο Μεσίτης Ασφαλίσεων επιχειρεί Ηθικά και Υπεύθυνα» διοργανώνει ο ΣΕΜΑ στις 19 Μαρτίου 2014,  και ώρα 17.30, στο Αμφιθέατρο της Interamerican, Λεωφ. Συγγρού 124-126.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο που εξέδωσε ο ΣΕΜΑ, το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί μετά τη λήξη της 18ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και στόχο του αποτελεί η ανάγκη επαναπροσδιορισμού του ρόλου του Μεσίτη Ασφαλίσεων, με την ενσωμάτωση των αξιών της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Εταιρική του Κουλτούρα και Διακυβέρνηση, ώστε να ενισχύσει την αξιοπιστία του, στην στόχευση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Μέσα από το Συνέδριο θα αναδειχθεί η προστιθέμενη αξία που θα δημιουργήσει ο νέος ρόλος του Μεσίτη Ασφαλίσεων για τον επιχειρηματικό κόσμο του οποίου αποτελεί στρατηγικό σύμμαχο, ενώ θα επισημανθούν οι λόγοι για τους οποίους ως επαγγελματίας οφείλει να φέρεται, πρώτα απ’ όλα κοινωνικά υπεύθυνα.

«Σε ένα επαγγελματικό χώρο, όπως αυτός της Ιδιωτικής Ασφάλισης, ο οποίος έχει υποστεί σοβαρές συνέπειες από την παρατεταμένη ύφεση, αλλά δεν έχασε την οικονομική και κοινωνική του στόχευση, έννοιες όπως η Διαφάνεια, η Ηθική Επιχειρηματικότητα, η Αειοφόρος Ασφάλιση, η Εξωστρέφεια, η Καινοτομία και η Βιώσιμη Ανάπτυξη, θα προσδιορίζονται ως κύρια στοιχεία καθοδήγησης του Μεσίτη Ασφαλίσεων κατά τον 21ο αιώνα», επισημαίνεται στο δελτίο τύπου.

Το συνέδριο θα ανοίξει με χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο του ΣΕΜΑ, κ. Γ. Καραβία, τον Πρόεδρο του ΕΕΑ, κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, και τη Γενική Δ/ντρια ΕΑΕΕ, κα Μ. Αντωνάκη.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης στην οποία θα συμμετέχουν οι κ.κ.:

  • Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος Ελληνικού Δικτύου ΕΚΕ,
  • Μάρκος Λουκογιαννάκης, Γεν. Δ/της Συμβουλίου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη ΣΕΒ,
  • Χρυσούλα Εξάρχου, Πρόεδρος της QualityNet Foundation,  Οργανισμός Διαλόγου και Κοινωνικής Δικτύωσης,
  • Αντώνης Γκορτζής, Πρόεδρος Ευρώπης και Ελλάδος  του Δικτύου Επιχειρηματικής Ηθικής,
  • Βασίλειος Καμινάρης, Partner της EY, επικεφαλής τμήματος Ελεγκτικών Υπηρεσιών & Υπηρεσιών Βιωσιμότητας. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και θα συνοψιστούν τα συμπεράσματα από τη συζήτηση.

Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο κ. Δ. Ζαφειρίου, τ. Αντιπρόεδρος ΣΕΜΑ, Επίτιμος Πρόεδρος Comergon S.A. Insurance Brokers. και θα ακολουθήσει

Το Συνέδριο θα κλείσει με την Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΣΕΜΑ & Ελληνικού Δικτύου ΕΚΕ και τη παράθεση γεύματος.

Για δηλώσεις συμμετοχής: [email protected], 210 77 92 171, 6937 64 40 31.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας