Διαμεσολαβούντες

Οι μεσίτες αποφάσισαν

Στο πλαίσιο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν στις 11 Φεβρουαρίου και οι εκλογές του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων. Οι Μεσίτες-μέλη του συνδέσμου έδωσαν το «παρών», συζήτησαν τις εξελίξεις στα του οίκου τους, ψήφισαν και αποφάσισαν για τους συναδέλφους τους που θα εκπροσωπήσουν τα συμφέροντά τους στο επόμενο διάστημα.

Από τα 80 μέλη που αριθμεί ο Σύνδεσμος, ψήφισαν τα 71. Οι υποψήφιοι για τις 9 εκλόγιμες θέσεις ήταν 13.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συμμετέχουν εφεξής οι κ.κ Γ. Καραβίας, Φ. Παπανικήτας, Γ.  Κούμπας,  Γ. Ξηρογιαννόπουλος, Κ. Αλφιέρης, Δ. Τσεσμετζόγλου, Ε. Καφφετζή, Β. Δράκου και Ντ. Οικονομοπούλου. Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις στις συμμετοχές του, το νέο συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε σώμα την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου, με επικρατέστερο υποψήφιο για Πρόεδρο τον κ. Γ. Καραβία, ο οποίος ήταν και πρώτος σε ψήφους.

Αυτό που προβλημάτιζε, ωστόσο, τους μεσίτες που προσήλθαν για τις διαδικασίες δεν ήταν τόσο τα πρόσωπα που εξελέγησαν, όσο το τι και εάν θα γίνει από το νέο Συμβούλιο, σχετικά με τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως κλάδος.

Ανησυχία και σχόλια εκφράστηκαν για το επίπεδο και την ένταση της εκπροσώπησης του κλάδου, τον έντονο αθέμιτο ανταγωνισμό που δέχονται οι μεσίτες από τις τράπεζες, τις προκλητικές και παραπλανητικές τηλεοπτικές διαφημίσεις εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην online ασφάλιση, κ.ά.

Σε αυτά δεν θα μπορούσε και δεν αναμενόταν να δώσει απαντήσεις ο προσκεκλημένος ομιλητής του ΣΕΜΑ στην ανοιχτή εκδήλωση που ακολούθησε, κ. Δ. Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΜRB Hellas, εταιρείας ερευνών. Ο κ. Μαύρος κέρδισε, ωστόσο, την προσοχή του κοινού, με μια παρουσίαση αφιερωμένη στο προφίλ και την ψυχολογία του ελληνικού κοινού, στο οποίο απευθύνονται ασφαλιστές και ασφαλιστικές εταιρείες σήμερα.

Πλούσια σε υλικό για προβληματισμό ήταν η παρουσίαση του κ. Μαύρου και ο ίδιος επεσήμανε πολλές φορές πως τα ευρήματα των ερευνών που διεξήγαγε η εταιρεία του προδίκαζαν με ακρίβεια τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα.

Προσωπικά διατηρούμε μικρές επιφυλάξεις ως προς το ψυχογράφημα του Έλληνα καταναλωτή όπως αυτό παρουσιάστηκε από τον κ. Μαύρο στους επαγγελματίες της ασφάλισης, οι οποίοι, ωστόσο, είναι εκείνοι που βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με το συγκεκριμένο κοινό και μάλλον είναι οι πλέον κατάλληλοι για να επιβεβαιώσουν ή να αμφισβητήσουν τα ενδιαφέροντα ευρήματα της MRB.

Την εκδήλωση, εκτός από τα μέλη του ΣΕΜΑ, παρακολούθησαν και εκπρόσωποι ασφαλιστικών εταιρειών που συνεργάζονται ή επιθυμούν στενή συνεργασία με το συγκεκριμένο δίκτυο διανομής.

Είναι σημαντικό να θυμίσουμε ότι η ετήσια συνδρομή για όσους επιθυμούν να εγγραφούν ως νέα μέλη στο ΣΕΜΑ είναι 300 ευρώ για τα πρώτα δύο χρόνια. Στη χρονιά που πέρασε 7 νέα μέλη προστέθηκαν στον Σύνδεσμο: Φ. Παπανικήτας, Ζ. Καπουάνο, Γ. Σαμολαδάς, «Ασφαλιστική Εγγύηση» των Μ. & Κ. Σουρίκα, «Ύδρα» του Ν. Κατσιμπέρη, Consensus του Φ. Μυτιληναίου και Λ. Παπαδόπουλος από τη Θεσσαλονίκη.

Ευχόμαστε η θητεία του νέου Δ.Σ. να είναι γόνιμη και εποικοδομητική για τα συμφέροντα του κλάδου, χωρίς εντάσεις στις σχέσεις μεταξύ των μελών του ΣΕΜΑ, που δεν βοηθάει τον Σύνδεσμο και τα μέλη του.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας