Διεθνή

Οι αντασφαλιστικές απαντούν στον ανταγωνισμό με συγχωνεύσεις

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Axis Capital Holdings Ltd και η Partner Re Ltd κατέληξαν σε συμφωνία για τη συγχώνευσή τους, συνδυάζοντας έτσι δύο αντασφαλιστές, με έδρα στις Βερμούδες και με συνολική αγοραία αξία του νέου σχήματος US$ 11 δις.

Οι μέτοχοι της Partner Re θα κατέχουν το 51,6% της νέας εταιρείας μετά από μια “συγχώνευση μεταξύ ίσων”, ενώ οι επενδυτές της Axis θα κατέχουν το 48,4%.

Η νέα εταιρεία θα είναι μεταξύ των 5 μεγαλύτερων αντασφαλιστικών παγκοσμίως, με περισσότερα από US$ 10 δις σε συνδυασμένες πωλήσεις ασφαλιστηρίων. Τα επενδεδυμένα περιουσιακά στοιχεία και τα μετρητά της θα είναι περισσότερα από US$ 33 δις.

Οι παραδοσιακοί αντασφαλιστές αναζητούν εδώ και καιρό ευκαιρίες, για να διαφοροποιηθούν ως προς το τι προσφέρουν και να πάρουν το προβάδισμα έναντι του αυξημένου ανταγωνισμού που δέχονται από τα hedge funds και άλλους επενδυτές που πιέζουν την αγορά τους.

Η XL Group Plc συμφώνησε πρόσφατα να αγοράσει την Catlin Group Ltd, για περίπου US$ 4,2 δις, ενώ η Renaissance Re Holdings Ltd συμφώνησε να αγοράσει την Platinum Underwriters Holdings Ltd.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας