Εκπαίδευση

Ξεκινούν οι διαλέξεις για το Δίπλωμα Ασφαλιστικών Σπουδών του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου

Στις 16 Μαρτίου 2015 ξεκινούν οι Διαλέξεις για τις εξετάσεις του Διπλώματος Ασφαλιστικών Σπουδών, που προσφέρει το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου. Οι διαλέξεις απευθύνονται σε όσους παρακολουθούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΔΑΣ και θα τους βοηθήσουν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις του Ιουνίου 2015 (περισσότερα για τις διαλέξεις εδώ).

Το «Δίπλωμα Ασφαλιστικών Σπουδών» (περισσότερες πληροφορίες εδώ) έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλύπτει τις προϋποθέσεις που πρέπει να κατέχει κάθε άτομο που θέλει σταδιοδρομήσει στον Ασφαλιστικό Κλάδο.

Για το σκοπό αυτό έχουν δημιουργηθεί έξι Πιστοποιητικά τα οποία αποτελούνται από τέσσερα θέματα. Το βασικό χαρακτηριστικό των έξι Πιστοποιητικών είναι ότι αποτελούνται από τρία κοινά υποχρεωτικά θέματα τα οποία διασφαλίζουν ότι όλοι οι υποψήφιοι θα έχουν μια γενική βάση  ασφαλιστικών γνώσεων. Το τέταρτο θέμα είναι ανάλογο με την εξειδίκευση που επιλέγει ο ενδιαφερόμενος υποψήφιος.

Οι εξετάσεις διεξάγονται δύο φορές το χρόνο, τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο.

Διοργανώνονται διαλέξεις σ’ όλα τα θέματα, νοουμένου ότι συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός σπουδαστών. Οι Διαλέξεις διαρκούν από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο για το 1ο εξάμηνο και από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο για το 2ο εξάμηνο.

Να σημειωθεί τέλος ότι το δίπλωμα που προσφέρει το ΑΙΚ έχει αναβαθμιστεί με την προσθήκη των δύο νέων θεμάτων «Ασφαλίσεις Ευθύνης» και «Ασφαλίσεις Θαλάσσιων Κινδύνων». Στην κατεύθυνση αυτή, το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου εξέδωσε το βιβλίο «Ασφαλίσεις Ευθύνης», στο οποίο βασίζονται οι εξετάσεις του Διπλώματος Ασφαλιστικών Σπουδών. Περισσότερα για το βιβλίο εδώ.

 

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας