Εταιρείες

Νέο κεφάλαιο επιχειρεί να γράψει στην ιστορία της η Achmea

Μείωση Καθαρών Κερδών κατά 27%, στα €344 εκατ.

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα αποτελέσματα της Achmea, μητρικής εταιρείας της Interamerican, το 2013, ο κ. Willem van Duin (φωτ.), Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, σημείωσε τα εξής:

«Η Achmea γράφει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, μέσω του προγράμματος “Επιτάχυνση και Καινοτομία”. Θα επιταχύνουμε ως προς την εστίαση στον πελάτη και τον περιορισμό των εξόδων και θα ανανεώσουμε και θα ψηφιοποιήσουμε τις διαδικασίες και τις υπηρεσίες μας. Λειτουργούμε σε έναν κλάδο που υφίσταται αλλαγές και στοχεύουμε να κάνουμε αυτόν τον μετασχηματισμό, προκειμένου να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας στο μέλλον. Την ταυτότητα ενός ασφαλιστή με συνεταιριστικές ρίζες και ισχυρά brands, ενός ασφαλιστή που κρατά επαφή με τους πελάτες του χρησιμοποιώντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία.

Δυστυχώς, κατά τα επόμενα τρία χρόνια θα πρέπει να μειώσουμε το εργατικό δυναμικό μας κατά περίπου 4.000 υπαλλήλους, οι οποίοι θα συμμετέχουν ενεργά και θα ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη μείωση του εργατικού δυναμικού. Αυτή η εκτεταμένη αναδιοργάνωση θα αρχίσει ήδη από αυτό το έτος και θα έχει αντίκτυπο σχεδόν σε όλους τους υπαλλήλους μας. Θα φροντίσουμε με μεγάλη προσοχή τα συμφέροντα εκείνων που επηρεάζονται, σε στενή συνεργασία με –μεταξύ άλλων– το CentralWorksCouncil.

Τα καθαρά κέρδη μας το 2013 μειώθηκαν κατά περισσότερο από ένα τέταρτο, σε €344 εκατ. Το αποτέλεσμά μας επηρεάστηκε έντονα από απομειώσεις υπεραξίας των συνταξιοδοτικών υπηρεσιών μας και των εργασιών στον κλάδο υγείας, δεδομένου ότι περιμένουμε πως τα κέρδη από αυτές τις εργασίες θα είναι πλέον μονίμως χαμηλότερα από ό, τι υπολογίζαμε στο παρελθόν.
Τα λειτουργικά κέρδη μας αυξήθηκαν κατά 4%,
σε €536 εκατομμύρια, μεταξύ άλλων, διότι μειώσαμε περαιτέρω τις δαπάνες μας.

Η βελτίωση στα κέρδη μας από τις Γενικές Ασφαλίσεις οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων για την αποκατάσταση της κερδοφορίας των εργασιών Προστασίας Εισοδήματος. Αρκετές μεγάλες πυρκαγιές και οι πρόσφατες καταιγίδες που έπληξαν την Ολλανδία, τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο, προκάλεσαν ζημίες σε πελάτες μας και κατέληξαν να  επηρεάσουν τα κέρδη μας. Το αποτέλεσμα του κλάδου Υγείας παρουσίασε πτώση, επειδή το 2013 διατηρήσαμε τα βασικά ασφάλιστρα υγείας στο ίδιο επίπεδο με το 2012, ενώ η αύξηση των δαπανών υγειονομικής περίθαλψης συνεχίστηκε.

Αν και παρελθούσες πρωτοβουλίες που εφαρμόστηκαν οδήγησαν σε μείωση του κόστους κατά 5% κατά το προηγούμενο έτος, δεν είμαστε ακόμη ικανοποιημένοι με το ρυθμό με τον οποίο εφαρμόζονται οι μειώσεις. Τα επίπεδα του κόστους μας παραμένουν πολύ υψηλά και οι ασφαλιστικές μας εργασίες έχουν χαμηλές επιδόσεις όσον αφορά τα κέρδη.

Επιπλέον, το αποτέλεσμά μας για το 2013 περιλαμβάνει μια σειρά από μη επαναλαμβανόμενα κονδύλια. Αυτό τονίζει τη σημασία του προγράμματος “Επιτάχυνση & Καινοτομία”, το οποίο θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στις νέες ψηφιακές λύσεις για τους πελάτες μας, να κρατήσουμε το επίπεδο ικανοποίησης των πελατών μας υψηλό και να διατηρήσουμε υγιή οικονομική κατάσταση σε μακροπρόθεσμη βάση. Το πρόγραμμα αλλαγής μας θα οδηγήσει σε διαρθρωτική μείωση των λειτουργικών δαπανών μας κατά €450 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2016, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνεται ο προηγούμενος στόχος εξοικονόμησης κόστους».

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας