Εταιρείες

Νέα καθήκοντα για τον Πέτρο Παπανικολάου στην Allianz

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 24 Απριλίου ο όμιλος Allianz μας ενημερώνει για τις πρόσφατες διοικητικές αλλαγές του που αφορούν και στον CEO της Allianz Ελλάδος, κ. Πέτρο Παπανικολάου.

Το Εποπτικό Συμβούλιο της Allianz Deutschland AG διόρισε τον Dr Manfred Knof (49) Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου (CEO) και διάδοχο του Dr Markus Riess (49), με άμεση ισχύ, σύμφωνα με τη συνήθη εφαρμογή και τον δέοντα έλεγχο από τον επόπτη. Ο Markus Riess ήταν ένας από τους κορυφαίους υποψηφίους για τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz SE, η οποία θα αναληφθεί από τον Oliver Bate στις 7 Μαΐου. Με αμοιβαία συναίνεση και σύμφωνα με σχετικό αίτημά του, η θητεία του Markus Riess στο Διοικητικό Συμβούλιο της Allianz Deutschland AG, θα τερματιστεί. Ο ίδιος επιθυμεί να αναζητήσει νέες προκλήσεις στην καριέρα του.

O Manfred Knof κατείχε τη θέση του Δ/ντος Συμβούλου της Allianz στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, από τον Απρίλιο του 2014. Πριν από αυτό ήταν από το 2012 στο διοικητικό συμβούλιο της Allianz Γερμανίας, υπεύθυνος του κλάδου Operations and Claims και πιο πρόσφατα είχε τα καθήκοντα του Chief Operating Officer. Από το 2006 έως το 2011 ο Manfred Knof ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz  Ελβετίας. Ο γεννημένος στην Κολωνία διευθυντής εντάχθηκε στον Όμιλο Allianz το 1995. Τον Manfred Knof στην θέση του Δ/ντος Συμβούλου της Allianz στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, διαδέχεται ο Πέτρος Παπανικολάου, μέχρι πρότινος Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz Ελλάδος.

Ο Dr. Werner Zedelius, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz SE και υπεύθυνος Ανθρώπινου Δυναμικού, δήλωσε: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ο Manfred Knof, ένας δοκιμασμένος διευθυντής του Ομίλου Allianz αναλαμβάνει τα ηνία της Allianz Deutschland . Υπό τη διαχείριση του Markus Riess, η Allianz Deutschland αναπτύχθηκε με ένα πολύ επιτυχημένο τρόπο και αύξησε σημαντικά τον αριθμό των πελατών της και την ανταγωνιστικότητας. Τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό και να του ευχόμαστε ό, τι καλύτερο για το μέλλον. Ο Manfred Knof είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να βελτιώσει περαιτέρω τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας για τους Γερμανούς πελάτες και να εκμεταλλευθεί μελλοντικές δυνατότητες”.

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής 24 Απριλίου, η διοίκηση της Allianz Ελλάδος ενημέρωσε το δίκτυό της για τις εξελίξεις, με κοινοποίηση της επιστολής του κ Sergio Balbinot, Mέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz SE και Επικεφαλής των Δραστηριοτήτων της Allianz Δυτικής και Νοτίου Ευρώπης. Στην επιστολή του ο κ. Balbinot αναφέρεται στην ανάληψη των νέων του καθηκόντων από τον κ. Παπανικολάου και στην αναβάθμιση της κας Φιλίππας Μιχάλη στην Allianz Ελλάδος, η οποία θα διαδεχθεί τον κ. Πέτρο Παπανικολάου στη θέση της Γενικής Διευθύντριας της γερμανικής εταιρείας.  

 

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας