Άρθρα

Μαύρη άποψη για τους ασφαλιστές

Ξαφνιάζει δυσάρεστα όσους είναι έστω και ελάχιστα εξοικειωμένοι με την έννοια της ασφάλισης και τον ρόλο των ασφαλιστών η τελευταία διαφημιστική απόπειρα εταιρείας direct ασφαλίσεων. Τολμούμε να πούμε ότι δημιουργεί ακόμα και ερωτηματικά για τη δεοντολογία της. Αναφερόμαστε στο διαφημιστικό spot της Hellas Direct, που τονίζει την ειδοποιό διαφορά της από τις άλλες ασφαλιστικές εταιρείες και η οποία συνίσταται στο ότι δεν χρησιμοποιεί… μεσάζοντες!!! (sic)

Είναι προφανές ότι, υποτιμώντας τη στοιχειώδη έννοια του ασφαλιστή όλων των βαθμίδων, εκείνοι που επέλεξαν και ενέκριναν τη διαφημιστική πρόταση «ασφάλιση χωρίς μεσάζοντες» αποκαλύπτουν, πέρα από την προβληματική σχέση τους με τα ασφαλιστικά, και θολές προθέσεις.

Αφενός, πιστεύουμε ότι δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στην ασφαλιστική βιομηχανία  σχήματα που ψαρεύουν στα θολά νερά των εντυπώσεων.

Αφετέρου, επειδή σε όλα τα επαγγέλματα εμφανίζονται περιστασιακά κάποιοι με εργολαβική προσδοκία, πιστεύουμε ότι οι βιοπορούντες στην ασφάλιση με συνέπεια και συνέχεια πρέπει να υπερασπίζονται τα θέσφατα. Περιμένουμε να δούμε την ευαισθησία των Ασφαλιστικών Εταιρειών και βεβαίως, πρωτίστως, των Διαμεσολαβούντων.

Το πλεονέκτημα της Hellas Direct ότι δεν χρησιμοποιεί «μεσάζοντες» πρέπει να θεωρηθεί ύβρις.

Δ.Ρ.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας