Διεθνή

Η Allianz γιορτάζει την 125η επέτειό της

Το 2015 η Allianz κάνει μια αναδρομή στα 125 χρόνια της ιστορίας της: Στις 5 Φεβρουαρίου του 1890 η εταιρεία εγγράφηκε στο εμπορικό μητρώο για πρώτη φορά. Ξεκινώντας ως μια γερμανική ασφαλιστική εταιρεία μεταφορών, η Allianz εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια στον παγκοσμίως ενεργό φορέα παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που είναι σήμερα. Αυτά τα τελευταία 125 χρόνια δεν έχουν σημειωθεί αλλαγές μόνο στις ανάγκες των ιδιωτών και εταιρικών πελατών, αλλά και στη δομή της κοινωνίας στις διάφορες χώρες. Οι αλλαγές αυτές είχαν σημαντική επίδραση στην ανάπτυξη της Allianz.

Η μονογραφία «Allianz. Η ιστορία μιας Εταιρείας 1890-2015», η οποία θα κυκλοφορήσει στα τέλη Φεβρουαρίου από τον εκδοτικό οίκο CH Beck, προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις διάφορες περιόδους αλλά και τη διεθνή επέκταση της εταιρείας.

Εστιάζοντας στα ζητήματα του μέλλοντος

Διάλογο σε δύο καίρια ερωτήματα για το μέλλον, το δημογραφικό πρόβλημα και την κλιματική αλλαγή, εγκαινιάζει η Allianz, με αφορμή την 125ης επέτειό της.

Ο Michael Diekmann, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz SE, εξηγεί: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι ένας εποικοδομητικός διάλογος που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, θα βοηθήσει τόσο την κοινωνία όσο και τους εαυτούς μας να ξεπεράσουμε τις ποικίλες προκλήσεις που τίθενται από το μέλλον».

Σχετικά με το θέμα αυτό αναμένεται να κυκλοφορήσει μια άλλη δημοσίευση της Allianz. Η συλλογή με τίτλο «Ο κόσμος μας και εμείς» περιέχει άρθρα από διεθνούς φήμης ακαδημαϊκούς και εξειδικευμένους επαγγελματίες της Allianz. Οι άνθρωποι αυτοί διερευνούν τις επιπτώσεις που θα έχουν οι κυρίαρχες τάσεις της δημογραφικής και κλιματικής αλλαγής στη ζωή των επόμενων γενεών. Οι αναλύσεις αυτές δεν περιορίζονται στην αναφορά συναρπαστικών, αν και μερικές φορές ανησυχητικών, γεγονότων. Αντίθετα, προσφέρουν διορατικές αναλύσεις, προβλέψεις για το μέλλον και προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις.

Τα ευρήματά τους αποτελούν τη βάση για τις δύο εκδηλώσεις δημοσίου διαλόγου με καλεσμένους διεθνείς εκπροσώπους από τον χώρο της πολιτικής, της ακαδημαϊκής κοινότητας, της οικονομίας και της κοινωνίας. Οι εκδηλώσεις αυτές θα λάβουν χώρα στο Βερολίνο (4 Φεβρουαρίου) και το Μόναχο (21 Απριλίου), και θα επικεντρωθούν στα θέματα της δημογραφικής και κλιματικής αλλαγής, αντίστοιχα.

Ο ολοκληρωμένος διάλογος οδηγεί σε βιώσιμες λύσεις

Επιπλέον, η Allianz θα διοργανώσει φόρουμ συζητήσεων σε 20 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο –από τη Βιέννη έως την Πούνε, την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία. Όλοι οι εργαζόμενοι σε παγκόσμιο επίπεδο καλούνται να συνεισφέρουν τις γνώσεις και τις ερωτήσεις τους σε μια ενεργή ανταλλαγή απόψεων με τους ειδικούς. Ο κύριος στόχος εδώ είναι να κατανοηθούν καλύτερα οι επιπτώσεις των συχνά αφηρημένων εννοιολογικά κυρίαρχων τάσεων και να εναχθούν σε ένα τοπικό πλαίσιο: τι σημαίνει «υπερθέρμανση του πλανήτη» και τι «γηράσκουσα κοινωνία» για τους ανθρώπους και τις κοινωνίες της κάθε χώρας; Τι είδους προκλήσεις και προβλήματα θα δημιουργήσουν οι τάσεις αυτές στους πελάτες της Allianz στις επιμέρους αγορές; Με ποιες λύσεις μπορεί να συνεισφέρει η Allianz στην εξασφάλιση του μέλλοντος όντας μια ισχυρή χρηματοοικονομική κοινότητα και ένας υπεύθυνος εταίρος;

Πρακτικές προτεραιότητες για το μέλλον

Η Allianz επιθυμεί επίσης να θέσει σαφείς προτεραιότητες των οποίων οι συνέπειες θα είναι εμφανείς και μετά το πέρας της 125ης επετείου της. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, η χρηματοδότηση του Περιβαλλοντολογικού Ιδρύματος και του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Allianz θα αυξηθεί συνολικά κατά €12,5 εκατ. Τα κεφάλαια αυτά θα επενδυθούν σε πρακτικές εφαρμογές, με σκοπό κυρίως την ανάπτυξη συνεργατικού πνεύματος μεταξύ των γενεών, την ένταξη των περιθωριοποιημένων ομάδων στην κοινωνία, καθώς επίσης την εκπαίδευση και θέματα συσχετιζόμενα με τις αξίες.

Επιπλέον, η Allianz παρατείνει τη συνεργασία της με την Ευρωπαϊκή Σχολή Διοίκησης και Τεχνολογίας (ESMT) στο Βερολίνο, παρέχοντας συνολικά 125 υποτροφίες. «Αυτές οι υποτροφίες για σπουδές στο Βερολίνο απευθύνονται σε ταλαντούχους νέους από όλο τον κόσμο, οι οποίοι διαφορετικά δε θα ήταν σε θέση να αντέξουν οικονομικά αυτού του είδους εκπαίδευσης στο πλαίσιο των υφιστάμενων συνθηκών», εξηγεί ο κ. Diekmann.

Τέλος, από το καλοκαίρι και μετά, θα λάβουν χώρα στα πέντε γήπεδα που φέρουν το όνομα Allianz σε όλο τον κόσμο εκδηλώσεις για τους εργαζόμενους, τις οικογένειες, τους φίλους τους, καθώς επίσης τους πελάτες και τους επιχειρηματικούς εταίρους. Τα έσοδα από αυτές τις δράσεις θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση έργων που υλοποιούνται για τη στήριξη παιδιών.

Δήλωση της Allianz Ελλάδος

Με αφορμή τα 125 χρόνια της Allianz, ο επικεφαλής της εταιρείας στην Ελλάδα, κ. Πέτρος Παπανικολάου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Το 2015 είναι η 125η χρονιά στην παγκόσμια ιστορία της Allianz, του ισχυρότερου ιστορικά ασφαλιστικού ομίλου στον κόσμο. Η συμβολή μας στην ευημερία των κοινωνιών μέσα από την παροχή του αγαθού της ιδιωτικής ασφάλισης είναι και αναγνωρίσιμη και ανεκτίμητη. Η ευθύνη όλων, που φέρουμε στους επαγγελματικούς ώμους μας την εκπροσώπηση αυτού του οργανισμού, μας καθιστά και περισσότερο εστιασμένους στην επίτευξη των στόχων μας κοντά σε κάθε συνάνθρωπό μας που εμπιστεύεται σε εμάς τις πιο σημαντικές ανάγκες της ίδιας του της ζωής».

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας