Εταιρείες

«Η Ιστορία της Ασφάλισης»: εικονογραφημένη ιστορική αναδρομή από την Groupama

Εξαιρετική η πρωτοβουλία –και ως ιδέα και ως προς την υλοποίησή της– της Groupama Ασφαλιστικής, να εκδώσει έναν συνοπτικό εικονογραφημένο οδηγό για την Ιστορία της Ασφάλισης!

Με ελκυστικό, ευχάριστο και συνοπτικό τρόπο, με τη μορφή κόμικς, παρουσιάζεται η διαδρομή της Ασφάλισης στο πέρασμα των αιώνων: πώς από μια απλή συμφωνία αμοιβαίας βοήθειας εξελίχθηκε σταδιακά και έγινε το ασφαλιστικό συμβόλαιο που γνωρίζουμε σήμερα, ενώ παράλληλα διευρύνθηκε το πεδίο εφαρμογής της, καλύπτοντας όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης ζωής και δραστηριότητας.

Σταθμοί στο ταξίδι της Ιστορίας της Ασφάλισης είναι η Κίνα του 3000 π.Χ., η Μεσοποταμία του 1750 π.Χ. και ο Κώδικας του Χαμουραμπί, ο Νόμος των Ροδίων, τα Ταμεία Αλληλεγγύης της Αθήνας του 5ου αιώνα π.Χ., η Μεγάλη Πυρκαγιά του Λονδίνου το 1666, το Καφενείο του Lloyd, κ.ο.κ.

Ξεχωριστό “κεφάλαιο” της αναδρομής αποτελεί και η ιστορία των ασφαλίσεων στην Ελλάδα, εκκινώντας από το μακρινό 1789, όταν συστήνεται η πρώτη ασφαλιστική εταιρεία με ελληνικά κεφάλαια στην Τεργέστη…

 {gallery}DIAFORA/Groupama-eikonografimeno{/gallery}

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας