Άρθρα

Η εξέλιξη της διαμάχης Τσεσμετζόγλου-ΣΕΜΑ τραυματίζει την ασφαλιστική αγορά

Στις 31 Μαρτίου, ο κ. Δημήτρης Τσεσμετζόγλου απέστειλε εξώδικο στον Σύνδεσμο Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (το οποίο κοινοποιήθηκε στη Δ/νση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης), προκειμένου να γνωστοποιήσει την παραίτησή του από το ΔΣ του ΣΕΜΑ, με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματός του, σημειώνοντας ότι«λόγοι υποτυπώδους ευπρέπειας και τάξεως, δεν μου επιτρέπουν να συμμετέχω σε ΔΣ από κοινού με μέλος/η του που μεθοδεύει/ουν τη διάδοση ανυπόγραφων συκοφαντικών επιστολών στην αγορά του Λονδίνου».

Στο εν λόγω εξώδικο ο κ. Τσεσμετζόγλου καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, ότι δέχθηκε «αήθη και σε κάθε περίπτωση συκοφαντική επίθεση από ανώνυμο συκοφάντη, δια της μεθόδου της “αποθέσεως” λιβέλου, στα γραφεία του ΣΕΜΑ, η οποία διανεμήθηκε σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου» και ότι «πριν ο ΣΕΜΑ ολοκληρώσει τη σχετική συζήτηση και λάβει αποφάσεις επί της ανώνυμης επιστολής, αυτή να έχει ήδη περιέλθει σε γνώση προσώπων εκτός ΔΣ, από τον ίδιο τον ΣΕΜΑ (…)».

Η κρίση των γεγονότων και η απόδοση ευθυνών, αν και όπου υπάρχουν, ασφαλώς δεν είναι δική μας δουλειά.

Δική μας δουλειά είναι να χαρακτηρίσουμε την “εικόνα” που διαμορφώνεται ως μια θλιβερή εξέλιξη, που ζημιώνει και το Σώμα των Μεσιτών Ασφαλίσεων και τον Θεσμό και την Εποπτεία.

Παρακμιακά είναι τα συμβάντα και έκδηλα προφανώς τα αίτια.

Η παθογένεια της ασφαλιστικής μας αγοράς εξελίσσεται πλέον ανεξέλεγκτα, επιτρέποντας στους εχθρούς του Θεσμού να βρίσκουν έδαφος για να καταφέρουν ένα ακόμα πλήγμα σε βάρος της.

Είναι αναμφισβήτητο ότι υπάρχει πρόβλημα στην ηγεσία του ΣΕΜΑ, αφού δεν μπόρεσε να ελέγξει και να προλάβει την κλιμάκωση αυτών των δυσάρεστων εξελίξεων. Τα μέλη του Συνδέσμου διακυβεύουν πλέον και τη δική τους σοβαρότητα, ανεχόμενα τέτοιου είδους καταστάσεις.

Η εικόνα αποτυπώνει εμφύλιο πόλεμο προσωπικών συμφερόντων. Εμπλέκει εταιρείες, εκθέτει την Εποπτεία και εν τέλει παραπέμπει σε άναρχη αγορά.

Οι μεσίτες ασφαλίσεων είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες που συνθέτουν, στηρίζουν και χαρακτηρίζουν την ασφαλιστική μας αγορά. Οι εξελίξεις, επομένως, είναι ελάχιστα κολακευτικές για όλους μας και ιδιαίτερα για τους πρωταγωνιστές της διαμάχης.

Δημήτρης Ρουχωτάς


Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε σχετικά ο ΣΕΜΑ

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας