Άρθρα

Εντυπώσεις από το MDRT Annual Meeting 2016 στο Vancouver

Για μία ακόμη φορά, 45 Έλληνες και Κύπριοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι έδωσαν το “παρών” στο ετήσιο συνέδριο του MDRT στο Βανκούβερ του Καναδά, μία πανέμορφη πόλη γεμάτη παλμό και ενέργεια.

Aspirants, first time attendees και members συμμετείχαν στο κορυφαίο ασφαλιστικό συνέδριο του κόσμου, όπου φέτος συγκεντρώθηκαν πάνω από 12.000 άτομα, από όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Η τελετή έναρξης του συνεδρίου έγινε για πρώτη φορά την Κυριακή το απόγευμα, με χαρακτήρα έντονα εορταστικό και λαμπερό, αποδίδοντας φόρο τιμής στις συνδεδεμένες με τον θεσμό χώρες, μέσα από την ανανεωμένη παρουσίαση όλων των σημαιών –σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής φέτος ήταν η κα Σοφία Ζερβουδάκη.  

Σε ένα υπερθέαμα εικόνων, χορού και μουσικής, οι διαφορετικές κουλτούρες παρουσιάστηκαν αρχικά ξεχωριστά και στη συνέχεια ως ένα, επικοινωνώντας το μήνυμα ότι στο MDRT γινόμαστε μια ομάδα, ανεξάρτητα από το πού προερχόμαστε.

Οι επόμενες ημέρες ήταν γεμάτες από ιδέες, πληροφορίες και παρακίνηση, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Με δύο Main Platforms, στις οποίες συμμετείχαν εξαιρετικοί –εκτός χώρου– ομιλητές, με την ενότητα MDRT Speaks, όπου διεθνώς αναγνωρισμένα μέλη μοιράστηκαν τη σοφία τους, και με πάνω από 60 διαφορετικά ωριαία εργαστήρια, οι συμμετέχοντες επέστρεψαν έχοντας επαναφορτίσει πλήρως διάθεση, ενέργεια και όρεξη για δουλειά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προς μεγάλη λύπη όλων των μελών της Ελλαδοκυπριακής Αποστολής, ο κ. Λάμπρος Αποστολιώτης, MDRT Country Chair, δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στον Καναδά λόγω ενός ατυχήματος. Σύσσωμη η αποστολή έγινε αγγελιαφόρος χαιρετισμών και ευχών για γρήγορη ανάρρωση από fellow MDRT members από όλο τον κόσμο!

Εντυπώσεις από το Συνέδριο

zervoudaki

Σοφία Ζερβουδάκη: «Το φετινό συνέδριο ήταν για μένα μοναδικό, γιατί είχα την τιμή να κρατάω την ελληνική σημαία στην τελετή έναρξης. Η χαρά, η ικανοποίηση και η υπερηφάνεια που ένιωσα αυτές τις στιγμές, αν και δύσκολο να περιγραφούν, θα είναι χαραγμένες στην ψυχή μου για πάντα.
Σε μια πολύ δύσκολη χρονιά, η επαφή και η αλληλεπίδρασή μου με τα μέλη του MDRT ενισχύουν και δυναμώνουν την αποφασιστικότητά μου και τη διάθεσή μου να προχωράω μόνο μπροστά».

internationalΗ αποστολή της International Life – Από αριστερά, οι κ.κ. Αντώνης Χαραλαμπάκης, Αντώνης Κολοβός, Ζωή Μπελντέκου, Στέλιος Βαφείδης, Σοφία Ζερβουδάκη, Μάνος Αγγελάκης, Δημοσθένης Συκοβάρης, Δημήτρης Τσολακούδης.

 

 

 

 

 

Δημοσθένης Συκοβάρης:
«Το φετινό Ετήσιο Συνέδριο MDRT στο Βανκούβερ είχε νομίζω αλλαγμένη και πιο τεχνοκρατική δομή σε σχέση με τα προηγούμενα, αντανακλώντας την επιμονή στην προσπάθεια να προσδώσουν στο κάθε μέλος περισσότερη γνώση και εφόδια. Μία από τις συνέπειες είναι ότι ίσως να μη θεωρείται τόσο παρακινητικό, αφού οι βασικές ομιλίες στο κυρίως Συνέδριο περιορίσθηκαν σε δύο ημέρες.
Δόθηκαν, όμως, τόσες ιδέες και γνώσεις στους συμμετέχοντες, που ένα μέρος μόνο να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε στην καθημερινή μας εργασία θα μας βοηθήσει να γίνουμε πολύ καλύτεροι για τους πελάτες και τους εαυτούς μας.
Η πιο χαρακτηριστική και τελευταία ομιλία του Συνεδρίου αφορούσε την αλλαγή συνηθειών και τον μηχανισμό της αλλαγής, ώστε να μην κυριαρχεί η αναβλητικότητα. Πόσο, αλήθεια, σημαντική συμβουλή μας δόθηκε από τη Mel Robbins, που είπε ότι, για να αλλάξει μια κακή συνήθεια, πρέπει να αντικατασταθεί από μία άλλη και ένας πολύ καλός τρόπος για να γίνει είναι ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων: Μετρήστε ανάποδα 5-4-3-2-1 και δράστε, αλλιώς, αν αφήσετε το μυαλό να ξανασκεφθεί, μάλλον δεν θα κάνετε τίποτε.
Πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμένα να παρουσιάσω έναν σημαντικό ομιλητή κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη εξασφάλισης του οικογενειακού εισοδήματος για κάθε περίπτωση, αναφερόμενος στην προσωπική του ιστορία.
Τέλος, είχαμε την ευκαιρία, όπως κάθε χρόνο, να συναντήσουμε κορυφαίους ασφαλιστικούς συμβούλους από όλο τον κόσμο και να πάρουμε ιδέες που χρησιμοποιούν, αλλά και να ανταλλάξουμε ιδέες με όλους τους συναδέλφους μας από Ελλάδα και Κύπρο».

 

interamericanΗ αποστολή της Interamerican -Από αριστερά, κάτω: οι κ.κ. Εμμανουήλ Κούτης, Γιάννης Χατζάκης, Κώστας Καστανάκης, και επάνω: Θεοδώρα Γουργούλη, Μαρία Νικολάου, Σταυρούλα Επιτροπάκη, Παύλος Συμπεράς, Στυλιανή Ψυχουντάκη, Καλλιόπη Γαβριηλίδου, Σπυριδούλα Βελωνά, Χρήστος Τζινιέρης, Βίλη Κωνστανακοπούλου, Εμμανουήλ Μάνος, Λουκάς Τουρνατζής, Αναστασία Γρηγοροπούλου, Κωνσταντίνα Μαθιούδη.

 

 

Λουκάς Τουρνατζής:
«Το φετινό συνέδριο είναι το 6ο που παρακολουθώ. Μετά από κάθε συνέδριο προσπαθώ να επιλέξω το πιο σημαντικό μήνυμα, για να το εφαρμόσω στην καθημερινότητά μου.
Αυτό που επέλεξα αυτή τη φορά ήταν το “WOW by Design”. Μία εξαιρετική παρουσίαση της Michelle Hoskin.
Future version of myself and my business. Σχεδίαση από λευκό χαρτί… Dream life and Dream business.
Πώς θέλω να είναι η ιδανική επιχείρησή μου; Ποια θα ήταν η ιδανική εξυπηρέτηση των πελατών μου, ώστε η εμπειρία τους να είναι WOW; Με ποιους πελάτες θα ήθελα να συνεργάζομαι; Ποιες θα είναι οι διαδικασίες που θα ακολουθώ; Ποια θα είναι η υποστηρικτική ομάδα μου (mentor, γραμματεία, συνάδελφοι);
Συνεπώς, επανασχεδίαση με σκοπό ένα WOW αποτέλεσμα για όλους! Τους πελάτες μου, τους συνεργάτες μου και εμένα προσωπικά.
Γιατί να είμαστε συνηθισμένοι, ενώ με ΠΑΘΟΣ και ΠΙΣΤΗ μπορούμε να ξεχωρίσουμε και να γίνουμε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ; WOW is the only way!!!».

 

metlife

Η αποστολή της MetLife. Από αριστερά, οι κ.κ. Κάρολος Μαρκουίζος, Κυριάκος Χατζηστεφάνου, Ορσαλία Κολοκυθά, Τέτα Σαράντη, Νικόλαος Γογκάκης και Αθανάσιος Χατζόγλου.

 

 

 

 

 

 Κυριάκος Χατζηστεφάνου:
«Μπροστά σε ένα τοπίο διεθνών αλλαγών δεν αρκεί η συνεχής και καθημερινή ενημέρωσή μας. Χρειάζεται, επιπλέον, η συμμετοχή μας σε επιτυχημένες ομάδες επαγγελματιών του κλάδου μας.
Η συμμετοχή μου τα τελευταία τρία χρόνια στο Ετήσιο Συνέδριο του MDRT μου δίνει τη δυνατότητα να ανταλλάσσω ιδέες και απόψεις με επιτυχημένους συναδέλφους από όλο τον κόσμο, προερχόμενους από διάφορες εταιρείες.
Και τις τρεις φορές έχω επιστρέψει με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και την υπόσχεση πως θα εφαρμόσω ό,τι καινούργιο έμαθα. Παράλληλα, στο βάθος, βλέπεις την επόμενη χρονιά και ανυπομονείς να απορροφήσεις ακόμη περισσότερες φρέσκιες και καινοτόμες ιδέες».  

 

{gallery}MDRT_MELH/Synedrio-Vancouver-16/vancouver-diafores{/gallery}

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας