Εκπαίδευση

Εκπαιδευτικές συναντήσεις στην Κύπρο

Δύο εκπαιδευτικές συναντήσεις έχει προγραμματίσει το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου για τον Φεβρουάριο.

Η πρώτη, που θα πραγματοποιηθεί τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό, στις 5 και στις 7 Φεβρουαρίου, αντίστοιχα, έχει θέμα «Χρηματοοικονομικός Σχεδιασμός σε δυσμενείς οικονομικές συνθήκες». Ομιλητής θα είναι ο κ. Κυριάκος Ολύμπιος, Sales and Training Executive της MetLife Alico.

Στη θεματολογία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων: Δυσμενείς οικονομικές συνθήκες˙ τι είναι ο οικονομικός σχεδιασμός˙ τα 7 βήματα του οικονομικού σχεδιασμού˙ ο οικονομικός σχεδιασμός σαν εργαλείο αύξησης πωλήσεων του ασφαλιστικού συμβούλου˙ οι 7 κανόνες για να ελέγχετε καλύτερα τα οικονομικά σας˙ παρουσίαση του πρωτοποριακού μοντέλου «Προσωπικός Οικονομικός Σχεδιασμός».

Στο τέλος της εκπαιδευτικής συνάντησης οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να γνωρίζουν: πώς να αντιμετωπίσουν και πώς να σχεδιάσουν τα οικονομικά τους˙ πώς να διαχειρίζονται καλύτερα τα χρήματά τους˙ πώς να χρησιμοποιήσουν τον οικονομικό σχεδιασμό για αύξηση πωλήσεων/εισοδημάτων, κ.ο.κ.

Περισσότερα για τη συνάντηση εδώ.

Η δεύτερη συνάντηση, η οποία επίσης θα πραγματοποιηθεί σε Λευκωσία και Λεμεσό, στις 12 και στις 19 Φεβρουαρίου, αντίστοιχα, θα έχει ως θέμα «Το συνταξιοδοτικό Σύστημα στην Κύπρο και πώς επηρεάζει την Ασφαλιστική Βιομηχανία». Ομιλητής θα είναι η κα Τασία Τσικκίνη, Ανώτερη Αναλογιστής σε θέματα Συντάξεων και Κοινωνικής Ασφάλισης της i.e. Muhanna & co., Actuaries & Consultants.

Μεταξύ άλλων, θα αναπτυχθούν τα ακόλουθα θέματα: το Συνταξιοδοτικό Σύστημα στην Κύπρο˙ οι πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων˙ σχέδια/Ταμεία σύνταξης κυβερνητικών υπαλλήλων και υπαλλήλων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα˙ Ταμεία Προνοίας και Σύνταξης στον ιδιωτικό τομέα˙ νέα νομοθεσία για την εποπτεία των Ταμείων Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών.

Η εκπαιδευτική συνάντηση, όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου του Α.Ι.Κ., αποσκοπεί να δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το επίπεδο των ωφελημάτων σήμερα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, των Ταμείων/Σχεδίων στον κρατικό και ημικρατικό τομέα και των Ταμείων Σύνταξης/Προνοίας στον ιδιωτικό τομέα. Με την παρουσίαση αυτή θα διαφανεί ο ρόλος που μπορεί να έχει η ασφαλιστική βιομηχανία στην κάλυψη συνταξιοδοτικών αναγκών με βάση τα νέα δεδομένα.

Περισσότερα για τη συνάντηση εδώ.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η συμμετοχή στις παραπάνω συναντήσεις θα είναι δωρεάν για τα Μέλη με τακτοποιημένη τη συνδρομή του, ενώ για τα μη Μέλη θα υπάρχει χρέωση €15.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας