Εκπαίδευση

Δίπλωμα Εργασιών Ασφαλιστικών από το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου

Το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με το International Association of Financial Management, προσφέρει το Δίπλωμα Ασφαλιστικών Εργασιών (Diploma in Insurance Practice), το οποίο έχει ως στόχο να βελτιώσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των ατόμων που εργάζονται στην Ασφαλιστική Βιομηχανία.

To Δίπλωμα Ασφαλιστικών Εργασιών αποτελείται από τα πιο κάτω οκτώ θέματα και για την απόκτησή του απαιτείται επιτυχία σε πέντε από αυτά:

1. Certified Claims Specialist

2. Certified Marine Insurance Specialist

3. Certified Underwriting Specialist

4. Certified Risk Insurance Management Specialist

5. Certified Insurance Customer Services Excellence Specialist

6. Certified Liability Insurance Specialist

7. Certified Motor Insurance Specialist

8. Certified Health Insurance Specialist

Το κάθε θέμα έχει διάρκεια εκπαίδευσης 28 ωρών (στα Ελληνικά) και οι σπουδαστές του προγράμματος μπορούν να επιλέξουν το θέμα που επιθυμούν με τη σειρά προτίμησής τους.

Στο τέλος της εκπαίδευσης κάθε θέματος διενεργούνται εξετάσεις. Η διάρκεια των εξετάσεων είναι δυο ώρες για κάθε θέμα. Τα εξεταστικά δοκίμια για όλα τα θέματα αποτελούνται από 10 ερωτήσεις από τις οποίες θα πρέπει να απαντηθούν οι 8. Η συνολική βαθμολογία για όλες τις ερωτήσεις είναι 100 μονάδες από τις οποίες θα πρέπει οι σπουδαστές να εξασφαλίσουν τις 50 για να θεωρείται επιτυχία. Η απόφαση της Επιτροπής Εξετάσεων για το αποτέλεσμα είναι τελεσίδικη.

Οι σπουδαστές πρέπει να είναι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι κάτοχοι του Διπλώματος Ασφαλιστικών Εργασιών εξαιρούνται σε θέματα του Διπλώματος Ασφαλιστικών Σπουδών (ΔΑΣ).

Για κάθε θέμα που επιτυγχάνεται εκδίδεται δίπλωμα. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος στους σπουδαστές απονέμεται το Δίπλωμα Ασφαλιστικών Εργασιών (Diploma in Insurance Practice).

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας