Εταιρείες

Βραβείο «Βιοκλιματικής Αναβάθμισης Κτηρίων» στην ΙΝG Ελλάδος

Η ΙΝG Ελλάδος, ολοκληρώνοντας μία χρονιά σημαντικών διακρίσεων, βραβεύτηκε στο διαγωνισμό Environmental Awards 2015, στην κατηγορία «Βιοκλιματική Αναβάθμιση Κτηρίων». Η βράβευση ήρθε ως αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειας της ING για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της λειτουργίας της εταιρίας.

Η σημαντική αυτή διάκριση της ING στηρίζεται σε μία σειρά ενεργειών βασισμένες στο τρίπτυχο «Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση, Εξοικονόμηση ενέργειας», που εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Ζήσε Υπεύθυνα», βασικός πυλώνας του οποίου είναι η προστασία του περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα, από τον Απρίλιο  του 2013 έως και σήμερα η ING Ελλάδος:

  • Μείωσε κατά 20% την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για το κτήριο των Κεντρικών Γραφείων της εταιρείας και 45% για τα Γραφεία Πωλήσεων της Αττικής, αντικαθιστώντας τους συμβατικούς λαμπτήρες με λαμπτήρες LED.
  • Εξοικονόμησε 10.000lt πετρελαίου ετησίως, καθώς αντικατέστησε το πετρέλαιο θέρμανσης με φυσικό αέριο στο κτήριο των Κεντρικών Γραφείων.
  • Ανακύκλωσε 706 κιλά λαμπτήρων.
  • Τοποθέτησε κεντρικό σταθμό ανακύκλωσης αλουμινίου, πλαστικού, χαρτιού, μπαταριών καθώς και περιφερειακούς κάδους ανακύκλωσης χαρτιού, πλαστικού και καπακιών στο κτήριο των Κεντρικών Γραφείων, συγκεντρώνοντας 13 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών.

Ο διαγωνισμός των Environmental Awards 2015 βραβεύει επιχειρήσεις που έχουν υλοποιήσει έργα ανακαίνισης ή εκσυγχρονισμού κτιρίων, με άξονα την βελτίωση της ενεργειακής τους απόδοσης, την προστασία του περιβάλλοντος, τη μείωση των λειτουργικών εξόδων, την βελτίωση των υποδομών, τη διακυβέρνηση και την αειφορία.

Στη φωτ. η κα Νίνα Τσιαούση, Property and Facility Manager ING Ελλάδος, παραλαμβάνει το βραβείο «Βιοκλιματικής Αναβάθμισης Κτιρίων» από την Δρ. Ρόζυ Χαριτοπούλου, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Περιβάλλοντος Δήμου Κηφισιάς & Διευθύντρια Εναλλακτικής Διαχείρισης Ε.Ο.ΑΝ. κατά τη διάρκεια της τελετής των Environmental Awards 2015.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας