Εταιρείες

Αυξημένο το μερίδιο αγοράς αλλά και οι προσδοκίες από την ERGO Hellas

Στην εκδήλωση της ERGO Hellas για την κοπή της πίτας, στις 6 Φεβρουαρίου, παρευρέθηκε και ο κ. Andreas Kleiner, μέλος του Δ.Σ. του μητρικού γερμανικού ομίλου ERGO. Εκτός από το τυπικό και συμβολικό της παρουσίας του, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε σε συνεργάτες και υπαλλήλους της εταιρείας, επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά τη δέσμευση και την αφοσίωση της μητρικής στην ελληνική θυγατρική της, για την οποία οραματίζεται ηγετική θέση στην αγορά που δραστηριοποιείται.

Οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών μας δημιούργησαν κάποιο άγχος, ωστόσο, φαίνεται πια πως η κατάσταση σταθεροποιείται, δήλωσε ο ίδιος, πριν συμπληρώσει ότι είναι περήφανος για την πορεία που διαγράφει η εταιρεία στην Ελλάδα, παρά τις προκλήσεις.

Στα θετικά αποτελέσματα που κατέγραψε η εταιρεία το 2014 στάθηκε και ο CEO της ERGO Hellas, κ. Θ. Κοκκάλας. Σημαντική είναι η άνοδος σε μερίδιο αγοράς που κατέχει πλέον η Εταιρεία και μετά την εξαγορά της Αγροτικής Ασφαλιστικής, καταλαμβάνοντας την 3η θέση επί του συνόλου των εταιρειών. Αυτό φυσικά αυξάνει τόσο τις προσδοκίες όσο και τις ευθύνες και τον ρόλο της στη διαμόρφωση μιας νέας, καλύτερης και υγιέστερης από πλευράς ανταγωνισμού ημέρας για την αγορά της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα. Και η ERGO ανήκει στην κατηγορία εκείνη των εταιρειών που έμπρακτα (ο κ. Κοκκάλας αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις δύο φορές που άλλαξε ο Kανονισμός Πωλήσεων της εταιρείας, για να διασφαλιστεί η προστασία του εισοδήματος των συνεργατών το τελευταίο διάστημα) στηρίζουν το δίκτυο των ανεξάρτητων συνεργατών, μεσιτών και πρακτόρων. Η εξαγορά της Αγροτικής Ασφαλιστικής ενίσχυσε την ERGO με πολλές και πολύτιμες συνεργασίες με αξιόλογους συνεργάτες στον τομέα αυτό. Συνεπώς, και η σχεδιαζόμενη εξέλιξη της εταιρείας στο κομμάτι του digitalization, της ψηφιοποίησης δηλαδή διεργασιών αλλά και της ουσιαστικότερης αξιοποίησης της τεχνολογίας, θα γίνει, όπως υποστήριξε ο κ. Κοκκάλας, με τη συνεργασία και προς όφελος των συνεργατών.

Περισσότερα για την ιδιαίτερη βραδιά της ERGO και των συνεργατών της στο επόμενο τεύχος της «Ασφαλιστικής Αγοράς».

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας