Βιβλιοπαρουσιάσεις

Ασφαλιστική Σύμβαση – κατ’ άρθρο ερμηνεία του Ν. 2496/1997

Έργο των Ι. Βελέντζα, Μ. Δεμοιράκου , Ν. Ελευθεριάδη , Γ. Θεοχαρίδη, Α. Μπεχλιβάνη,
 Γ. Μπεχρή-Κεχαγιόγλου, Κ. Νούσια, Ν. Παπαχρονόπουλου, Ι. Ρόκα , Α. Ρόκα, Λ. Σκαλίδη, Έ. Τζίβα,
Ε. Τρούλη, Α. Τσαβδαρίδη , Α. Καλαντζή, Ρ. Χατζηνικολάου-Αγγελίδου, Χρ. Χρυσάνθη, Γ. Ψαρουδάκη, σε επιμέλεια του καθηγητού Πανεπιστημίου Ι. Ρόκα.

Η ερμηνεία του πρώτου μέρους του Ν. 2496/1997, που αφορά στα άρθρα 1-34 αυτού με τίτλο «Ασφαλιστική Σύμβαση», είναι η πρώτη συστηματική συλλογική προσπάθεια που γίνεται με αντικείμενο το ελληνικό δίκαιο της ασφαλιστικής σύμβασης.
Το συλλογικό αυτό έργο, υπό την επιμέλεια του καθηγητή Ι. Ρόκα, αποτελεί ερμηνεία του ασφαλιστικού νόμου και φιλοδοξεί να καλύψει ένα κενό της ελληνικής βιβλιογραφίας, δίνοντας τη δυνατότητα στους αναγνώστες να κατακτήσουν την ουσιαστική κατανόηση των σχετικών διατάξεων, να συμβάλει στη διάδοση της ορολογίας του ασφαλιστικού δικαίου, καταδεικνύοντας ότι το δίκαιο της ασφαλιστικής σύμβασης είναι επάξια ειδικός κλάδος δικαίου, τον οποίο διέπουν ερμηνευτικές αρχές που βρίσκονται εν μέρει πέραν αυτών του γενικού ιδιωτικού δικαίου, συμπεριλαμβανομένου και του εμπορικού δικαίου.

Η θεωρητική και πρακτική κατάρτιση στο γενικό δίκαιο δεν είναι επαρκής για την ορθή ερμηνεία και εφαρμογή των κανόνων του ασφαλιστικού δικαίου, αλλά απαιτείται η σε βάθος ειδική γνώση του ειδικού δικαίου της ασφαλιστικής σύμβασης, αλλά και του δικαίου της κρατικής εποπτείας επί της ιδιωτικής ασφάλισης και η εξειδίκευση σε όλες τις πτυχές του.
Το έργο απευθύνεται στον νομικό κόσμο που ασχολείται με το δίκαιο της ιδιωτικής ασφάλισης, καθώς και στους εν γένει ασχολούμενους με τον ασφαλιστικό τομέα.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας