Διαμεσολαβούντες

Αστική Ευθύνη και Νομική προστασία για Διαμεσολαβητές

 

Ημερίδα με θέμα: “ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ Η ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ”

 

Την Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων διοργάνωσε με επιτυχία την εκδήλωση με θέμα την Αστική Ευθύνη και την Νομική Προστασία του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή στο Εθνικό & Ιστορικό Μουσείο Αθηνών,(Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής).

Με την συμμετοχή του εκπροσώπου και διαχειριστή της ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Διαμεσολαβητών, κου Γεωργίου Καραβία και των εκπροσώπων της Εταιρείας Νομικής Προστασίας DAS HELLAS, κου Γεωργίου Τάσση, αναπτύχθηκαν τα θέματα, που αφορούν την υποχρεωτική από τον νόμο ασφάλιση της αστικής ευθύνης και της συνέργειας της Νομικής Προστασίας Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή.

Στη Ημερίδα διεξήχθη συζήτηση, μεταξύ των εκπροσώπων των συμμετεχόντων Φορέων και Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών μελών του ΠΣΑΣ, όπου διατυπώθηκαν ερωτήματα και δόθηκαν οι σχετικές απαντήσεις, αναφορικά των δύο εξεταζόμενων θεμάτων [αστική ευθύνη & νομική προστασία], καθώς και της συνέργειας τους.

Τα πορίσματα κατά κοινή ομολογία είναι σημαντικά, και σε κάθε περίπτωση, με την ιστορική πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων εισάγεται η δυνατότητα ο σύγχρονος επαγγελματίας της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης να αναβαθμίσει την κάλυψη της αστικής ευθύνης και να αποκτήσει τα προνόμια και τις πολύτιμες υπηρεσίες της Νομικής Προστασίας.

Με αυτή την πρωτοβουλία ο ΠΣΑΣ γίνεται πυλωρός της διασφάλισης του Ασφαλιστικού Επαγγέλματος και της Ασφαλιστικής Αγοράς στο σύνολο της, καθώς επίσης. αποτυπώνει τον προσανατολισμό του ολοκληρωμένου επαγγελματία με τις ανάγκες του αύριο.

Με την ενέργεια αυτή δημιουργείται και μία δυναμική συνθήκη [ομάδα εργασίας] μεταξύ των Φορέων της Αστικής Ευθύνης και της Νομικής Προστασίας, ώστε να δημιουργηθούν νέα προϊόντα επίκαιρα στις σύγχρονες και αυξημένες ανάγκες, αλλά και για να βρεθεί κάθε πρόσθετη και αποδοτική συνέργεια.

Αναφορικά με την Αστική Ευθύνη Διαμεσολαβητή, σημεία κλειδιά που αναφέρθηκαν είναι τα εξής:

1. Με το Ομαδικό Ασφαλιστήριο Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης των μελών του ΠΣΑΣ, παρέχεται ολοκληρωμένη κάλυψη αστικής ευθύνης από ένα ανταγωνιστικό Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο της διεθνούς κύρους αγοράς των Lloyd’s.

2. Ο Ασφαλισμένος ως μέλος του ΠΣΑΣ, απολαμβάνει μειωμένο και διαδοχικά μειούμενο ασφάλιστρο λόγω μη ζημιών.

3. Δυνατότητα έκδοσης των Ασφαλιστηρίων με προηγούμενη διάρκεια, δηλαδή αναφορά της αναδρομικής ισχύος της κάλυψης.

4. Ακεραιότητα του συγκεκριμένου Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου, ως προς την πιθανή σύγκρουση συμφερόντων και δυνατότητα κάθε Ασφαλισμένου Επαγγελματία να το κατέχει, ανεξάρτητα αν βρίσκεται σε ισχύ άλλη παρόμοια κάλυψη.

5. Υψηλά όρια ανά περίπτωση και με δυνατότητα διαμόρφωσης και επέκτασης τους, σύμφωνα με τις εκάστοτε ασφαλιστικές ανάγκες του κάθε επαγγελματία, σε συνδυασμό με μειωμένες απαλλαγές που δεδομένα έχουν επιτευχθεί.

Αναφορικά με την Νομική Προστασία, τα σημεία κλειδιά που αναφέρθηκαν είναι τα εξής:

1. Κάλυψη ανά περίπτωση, με ασφαλιστικό ποσό: € 18.000 ανά περίπτωση και για κάθε νομική περίπτωση που αφορά η σχετική νομική προστασία.

2. Δυνατότητα τροποποίησης σύμφωνα με τις ατομικές ανάγκες κάθε Ασφαλισμένου [εξατομικευμένη διαχείριση].

3. Προνομιακή τιμολόγηση και εξυπηρέτηση, ως Ομαδικού Ασφαλιστηρίου συμβολαίου μελών του ΠΣΑΣ.

4. Δυνατότητα σύνθετης νομικής προστασίας, ανεξάρτητα από αυτή του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή.

 

Στο πέρας της εκδήλωσης δόθηκε η δυνατότητα σε κάθε παρευρισκόμενο πρόσωπο, να περιηγηθεί στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, που στεγάζεται στον ίδιο χώρο.

Η διάχυτη συγκίνηση μας επικοινώνησε την πληροφορία ότι δεν βρισκόμασταν μόνο στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, αλλά ουσιαστικά σε ένα ιερό του Έθνους και της μεγάλης, πολύπαθης και ηρωικής Ιστορίας των Ελλήνων.

Σε μία επικαιρότητα πολλαπλών αδιεξόδων και προβλημάτων για την κοινωνία μας, την οικονομία και την επαγγελματική επιβίωση και πρόοδο, ως συμβολική και παιδαγωγούσα συνθήκη, τα κειμήλια του ιερού αγώνα του Έθνους αντικατόπτρισαν τον σημερινό αγώνα που δίνουμε ως Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση και Επαγγελματίες, για την ακεραιότητα και πραγματική-μακροπρόθεσμη πρόοδο της.

Κατανοήσαμε την ηχώ της ιστορίας που κραυγάζει στα παιδιά της, ότι μόνο με ψυχή και αξίες ενωμένοι, μπορεί να επιτευχθεί κάθε καλό και πρόοδος.

Σε αυτή την ιστορική εκδήλωση, στο πλέον ιστορικό μνημείο της χώρας μας, το ιστορικό και μεγαλύτερο θεσμικό όργανο της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων, μετά το πέρας των εργασιών που με επιτυχία διεξήγαγε, ανάγνωσε και αναγνώρισε τα ακρόπρωρα “Καρτερία”, Αγαμέμνων”, “Άρης”, “Σόλων” και “Θεμιστοκλής”.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας