Διαμεσολαβούντες

Αντίδραση των διαμεσολαβούντων για τη «μαύρη άποψη»

«Ξαφνιάζει δυσάρεστα όσους είναι έστω και ελάχιστα εξοικειωμένοι με την έννοια της ασφάλισης και τον ρόλο των ασφαλιστών η τελευταία διαφημιστική απόπειρα εταιρείας direct ασφαλίσεων. Τολμούμε να πούμε ότι δημιουργεί ακόμα και ερωτηματικά για τη δεοντολογία της», γράφαμε, μεταξύ άλλων, στις 4 Απριλίου στο σχόλιό μας, υπό τον τίτλο «Μαύρη άποψη για τους ασφαλιστές».

Για τη συγκεκριμένη διαφημιστική καμπάνια, επισημάναμε και αναδείξαμε ότι εκπέμπει αρνητικά και απαξιωτικά μηνύματα για το ρόλο και τη δουλειά των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Στην εύλογη απορία που διατυπώσαμε τότε «περιμένουμε να δούμε την ευαισθησία των Ασφαλιστικών Εταιρειών και βεβαίως, πρωτίστως, των Διαμεσολαβούντων», ανταποκρίθηκαν η ΕΑΔΕ και ο ΠΣΑΣ.

Η ΕΑΔΕ, στην ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για «μια άκρως δυσφημιστική και απαξιωτική τηλεοπτική διαφήμιση», που «επιχειρεί να υποβαθμίσει τον θεσμικό ρόλο της Διαμεσολάβησης».

Εκ μέρους του ΠΣΑΣ, η Πρόεδρος, κα Ελένη Γρυπάρη, και ο Γενικός Γραμματέας, κ. Αναστάσιος Φωτίου, σε επιστολή τους προς το περιοδικό μας δηλώνουν βαθύτατα ενοχλημένοι, τόσο «με άρθρο της εφημερίδας το ΒΗΜΑ της Κυριακής που δημοσιεύτηκε, καθώς και με την τηλεοπτική διαφήμιση που προβλήθηκε στα πλαίσια της διαφημιστικής καμπάνιας της Εταιρίας HellasDirect». Θεωρούν ότι «η χρήση του όρου “μεσάζων” αντί του ορθού όρου “διαμεσολαβητής” δεν είναι τυχαία, αλλά αποκαλύπτει την άποψη των εταιρειών για τους συνεργάτες τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, που με την εργασία τους προσθέτουν αξία στα ασφαλιστικά προϊόντα και στις εταιρείες που τα προωθούν. Η απαξίωση του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και του έργου του προς την κοινωνία και την εν γένει ασφαλιστική αγορά καταδεικνύεται σε όλο της το μεγαλείο».

Αμφότεροι οι δύο φορείς καταδικάζουν ενέργειες σαν αυτή και επιφυλάσσονται να προβούν σε κάθε αναγκαία ενέργεια, προκειμένου να διαφυλάξουν τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των μελών τους.

Παρακάτω παραθέτουμε τόσο την ανακοίνωση της ΕΑΔΕ όσο και την επιστολή του ΠΣΑΣ προς την «Α.Α.»:

 

ΕΑΔΕ

Αθήνα, 11/04/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τις τελευταίες ημέρες μια άκρως δυσφημιστική και απαξιωτική τηλεοπτική διαφήμιση Εταιρείας direct ασφαλίσεων επιχειρεί να προβάλει τη διαφορά της από τις υπόλοιπες Εταιρείες, εστιάζοντας στην δήθεν πώληση χωρίς μεσάζοντες.

Όπου «μεσάζοντες» εννοούνται εμμέσως πλην σαφώς οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές!

Καταγγέλλουμε την πρόθεση της Εταιρείας που επιχειρεί να υποβαθμίσει τον θεσμικό ρόλο της Διαμεσολάβησης και καλούμε την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες,  καταδικάζοντας και απομονώνοντας Εταιρείες, ανθρώπους και πρακτικές, που αποδεικνύουν ότι με την άγνοιά τους για την έννοια της ασφάλισης και τον ρόλο των Ασφαλιστών γίνονται επικίνδυνοι και υβριστές.

Στον κλάδο μας τη διαφορά την κάνουν οι άνθρωποι!

Και οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων, είναι αυτοί που ανύψωσαν, με την υπεραξία που προσθέτουν, τον θεσμό της ασφάλισης.

Αποτελούν την κυρίαρχη πηγή εσόδων για την Ασφαλιστική Αγορά και η ύπαρξη και παρουσία τους δεν μπορεί και δεν πρέπει να απειλείται από κανένα μηχάνημα πώλησης.

Η ΕΑΔΕ επιφυλάσσεται όπως προβεί σε κάθε αναγκαία ενέργεια για την προάσπιση των νομίμων δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Μελών της. 

Τα μέλη της ΕΑΔΕ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΜΕΣΙΤΩΝ  ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ                         

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ   

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΜΕΣΙΤΕΣ LLOYD’S ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

 

ΠΣΑΣ

Προς: Ασφαλιστική Αγορά

Υπόψη: Κου Δημ. Ρουχωτά                                              Αθήνα, 10 Απριλίου 2014

Αρ.Πρωτ.2670

Αγαπητέ κύριε Ρουχωτά,

Το Δ.Σ του ΠΣΑΣ είναι βαθύτατα ενοχλημένο με άρθρο της εφημερίδας το ΒΗΜΑ της Κυριακής που δημοσιεύτηκε, καθώς και με την τηλεοπτική διαφήμιση που προβλήθηκε στα πλαίσια της διαφημιστικής καμπάνιας της Εταιρίας Hellas Direct, όπου αναφέρει ότι δεν υπάρχουνε μεσάζοντες στα προϊόντα τους.

Η χρήση του όρου «μεσάζων» αντί του ορθού όρου «διαμεσολαβητής» από την  εταιρεία «Hellas Direct» θεωρούμε ότι δεν είναι τυχαία, αλλά αποκαλύπτει την άποψη των εταιρειών για τους συνεργάτες τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές που με την εργασία τους προσθέτουν αξία στα ασφαλιστικά προϊόντα και στις εταιρείες που τα προωθούν. Η απαξίωση του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και του έργου του προς την κοινωνία και την εν γένει ασφαλιστική αγορά καταδεικνύεται σε όλο της το μεγαλείο. Εν όψει των ενεργειών αυτών κάποιων Ασφαλιστικών εταιρειών θα θέλαμε να μάθουμε ποια η θέση της Εποπτείας αλλά και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Ενέργειες σαν και αυτές τις καταδικάζουμε και επιφυλασσόμαστε όλων των νομίμων δικαιωμάτων μας για την προάσπιση του έργου και της προσφοράς του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται.

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας

Ελένη Γρυπάρη                Αναστάσιος Φωτίου

 

Μέχρι στιγμής εκ μέρους της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, της οποίας δεν είναι τακτικό μέλος η Hellas Direct –και αυτό κάτι σημαίνει–, δεν έχει προκύψει αντίδραση. Θέμα πάντως προκύπτει και για τις άλλες ασφαλιστικές εταιρείες που προωθούν direct τα προϊόντα τους, ως προς το εάν και κατά πόσον συμμερίζονται τις απόψεις της “συναδέλφου” τους εταιρείας.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας