Ανανέωση στην ιστοσελίδα της Τράπεζας Περαιώς από τη Linakis Digital

698

 

Ολοκληρώθηκε ο πλήρης ανασχεδιασμός και εκσυγχρονισμός του Ομιλικού portal της Τράπεζας Πειραιώς (www.piraeusbankgroup.com), καθώς και του Ελληνικού Products & Services website (www.piraeusbank.gr) από τη Linakis Digital (www.linakis.com).

Στο πλαίσιο της συνεργασίας η εταιρεία ανέλαβε το Project Management, Information Architecture, Creative Design, HTML Authoring και Search Engine Optimization. Το έργο φέρει την πιστοποίηση ποιότητας δύο μεγάλων ανεξάρτητων φορέων, της Forrester Research και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι οποίοι διενήργησαν εκτενείς μελέτες στα παραδοτέα του έργου, ώστε αυτά να γίνουν αποδεκτά από την Τράπεζα. Το website σχεδιάστηκε πάνω στην παγκοσμίως αναγνωρισμένη πλατφόρμα Sitecore CMS, της οποίας η Linakis Digital είναι εξουσιοδοτημένος συνεργάτης.
Για την υλοποίηση αυτού του πολύπλευρου έργου πραγματοποιήθηκε πολύμηνη έρευνα πάνω στις σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις του κλάδου, με σκοπό τη δημιουργία ενός ιστοτόπου, που απαντά σε κάθε ανάγκη της σύγχρονης τραπεζικής, με ασφάλεια, αμεσότητα, ευκολία και ταχύτητα. Στο πλαίσιο αυτό, στηρίχθηκε και ο δημιουργικός σχεδιασμός των sites, με στόχο ο επισκέπτης να μπορέσει να «μάθει» γρήγορα τα sites και να βρίσκει πάντα στο ίδιο σημείο και με την ίδια μορφή ό, τι τον ενδιαφέρει. Για το λόγο αυτό, δόθηκε έμφαση στην κωδικοποίηση στοιχείων με αναγνωρίσιμα σύμβολα, ώστε ο επισκέπτης να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή, σε ποιο σημείο βρίσκεται, αλλά και πόσα βήματα απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της ενέργειας, που επιθυμεί να πραγματοποιήσει. Ταυτόχρονα, σημαντικό στοιχείο στην ταυτότητα των sites είναι τα ζωντανά information graphics, που αποτυπώνουν τα βασικά οικονομικά μεγέθη και στοιχεία του Ομίλου, που προβάλλουν τις αξίες του οργανισμού.

Για την εκπόνηση του έργου, η Linakis Digital προχώρησε σε ανάλυση των αναγκών της Τράπεζας, ταξινόμηση της πληροφορίας, ορισμό των segments επισκεπτών του site και δημιούργησε personas, λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες personalization του Sitecore. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν Card Sorting tests με περισσότερους από 20 συμμετέχοντες, ενώ η Linakis Digital δημιούργησε αναλυτικά wireframes, όπου αποτυπώθηκαν τα βασικά Usability Elements. Κάθε ένα από τα 70+ templates των δύο sites αναπτύχθηκαν σε HTML 5, με έμφαση σε: Cross-Browser Compatibility, W3C compliance, Search Engine compliance και υποστήριξη WCAG Level 2 για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η Linakis Digital, εξουσιοδοτημένος συνεργάτης της πλατφόρμας Sitecore CMS, δραστηριοποιείται στον τομέα του σχεδιασμού και της ανάπτυξης καινοτόμων έργων για το internet, εστιάζοντας στην παροχή ποιοτικών online υπηρεσιών σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, όπως σχεδιασμός βέλτιστης λύσης, δημιουργικό design, development και online marketing. Στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες, ενώ έχει αποσπάσει πολυάριθμες βραβεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Προηγούμενο άρθροΕρώτηση Κατσαφάδου στο Στουρνάρα για τους ασφαλισμένους της Ασπίς Πρόνοια
Επόμενο άρθροΜεγάλη εισροή κεφαλαίων στην αντασφαλιστική αγορά