Διεθνή

Όμιλος ARAG: Απέκτησε τον έλεγχο της Forsikring HELP

Η ARAG Γερμανίας εντείνει τις δραστηριότητές της στη Βόρεια Ευρώπη και απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών της Forsikring HELP, κυρίαρχο πάροχο ασφαλειών Νομικής Προστασίας στη Νορβηγία.
Η ARAG, από 13.05.13,  αύξησε τη συμμετοχή της στη νορβηγική εταιρεία από 44,8 % σε περισσότερο από το 90 % και φιλοδοξεί να γίνει ο μοναδικός μέτοχος στο τέλος του 2013. Με αυτή τη κίνηση η οικογενειακή ασφαλιστική εταιρεία ανοίγει τώρα το δρόμο για περαιτέρω ανάπτυξη στη σκανδιναβική αγορά.

«Μια πραγματικά πρωτοποριακή ασφαλιστική εταιρεία Νομικής Προστασίας στη Βόρεια Ευρώπη, η HELP εντυπωσιάζει με το επιχειρηματικό πνεύμα, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την εξαιρετικά δραστήρια ομάδα της», εξηγεί o Δρ Paul-Otto Fassbender, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ARAG SE. «Γνωρίζουμε τις μεγάλες δυνατότητες που προσφέρονται από τις σκανδιναβικές αγορές και θέλουμε να τις αξιοποιήσουμε με το ισχυρό και διεθνές brand της ARAG. Η HELP ανοίγει την πόρτα σε αυτή την ελκυστική περιοχή για την ομάδα μας. Η κίνηση αυτή είναι απολύτως σύμφωνη με την επιτυχημένη στρατηγική διεθνοποίησης της ARAG SE».

Η HELP Forsikring ιδρύθηκε στο Όσλο το 2005. Με περισσότερους από 100 εργαζομένους, η εταιρεία παρήγαγε το 2012 εγγεγραμμένα μικτά ασφάλιστρα των 184 εκατομμυρίων νορβηγικών κορόνων (περίπου 25 εκατ. ευρώ). Η δραστηριότητά της επικεντρώνεται κυρίως στην ιδιωτική ασφάλιση νομικής προστασίας. Η μόνη ασφαλιστική εταιρεία στη Σκανδιναβία εξειδικευμένη στη Νομική Προστασία, η HELP Forsikring διανέμει τα προϊόντα της μέσω  ενώσεων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, και άλλων καναλιών. Τα μέλη των συνεργαζόμενων οργανισμών επωφελούνται από τα ασφαλιστήρια Νομικής Προστασίας, που παρέχουν κάλυψη σε τομείς όπως η προστασία των καταναλωτών, η οικογένεια, η κληρονομιά, και τα ακίνητα. Η ζήτηση για την ασφάλιση Νομικής Προστασίας ως προς την πώληση και αγορά ακινήτων στη Νορβηγία είναι μεγάλη.

«Έχουμε καλύψει ένα κομμάτι της αγοράς με σημαντική επιτυχία στη Νορβηγία. Μέχρι την ίδρυση της HELP, η ασφάλιση νομικής προστασίας ήταν σε μεγάλο βαθμό άγνωστη στη Νορβηγία. Η νομική προστασία έλειπε στους τομείς της εργασίας, του γάμου, της οικογένειας και σε θέματα διατροφής», εξηγεί ο Johan Dolven, Διευθύνων Σύμβουλος της HELP Forsikring AS. «Ως μια πρωτοπόρος  σκανδιναβική εταιρεία Νομικής Προστασίας, έχουμε με την ARAG έναν έμπειρο συνεργάτη ο οποίος θα συνεχίσει να επιδιώκει για εμάς ισχυρή στρατηγική ανάπτυξης», προσθέτει ο Johan Dolven.

Εκτός από την εγχώρια αγορά της, στη Νορβηγία, η HELP δραστηριοποιείται ενεργά στην αγορά της Σουηδίας από το Μάιο του 2012 και προσφέρει ομαδικές ασφαλίσεις για τα μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων και εκεί.

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας