Εκδηλώσεις

2nd Greek Investment Forum

Στις 5 και 6 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη το 2nd Greek Investment Forum, που  οργανώνεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνο-Aμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. 

Σκοπός της όλης διοργάνωσης είναι η ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας και η προσέλκυση επενδύσεων μέσω της παρουσίασης των σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών που πραγματοποιούνται στη χώρα μας και της προβολής συγκεκριμένων και εμπεριστατωμένων επιχειρηματικών ευκαιριών και επενδυτικών σχεδίων. Το Forum περιλαμβάνει τη διεξαγωγή συνεδρίου και κλειστές προγραμματισμένες συναντήσεις εκπροσώπων ελληνικών εισηγμένων κυρίως επιχειρήσεων με αμερικανούς επενδυτές και εκπροσώπους επενδυτικών ομίλων.
 
Σε ενημέρωση προς δημοσιογράφους που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαΐου, ο κ. Γιάννος Γραμματίδης, Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κατά την σύντομη ομιλία του ανέφερε: «Συνεπής στο ραντεβού που δώσαμε πέρσι στη Νέα Υόρκη οργανώνουμε το δεύτερο επενδυτικό forum, που με αυτόν τον τρόπο γίνεται θεσμός ιδιαίτερης σημασίας για την προώθηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Είμαστε αποφασισμένοι και απολύτως τεκμηριωμένοι για να εκπέμψουμε τρία βασικά μηνύματα στην αμερικανική αγορά: το μήνυμα ότι η Ελλάδα αλλάζει μέσα από βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές δημιουργώντας ένα ασφαλές και φιλικό πλαίσιο για κάθε έλληνα και ξένο επενδυτή. Ακόμα, ότι μέσα στα ίδια πλαίσια δημιουργούνται μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που είναι δύσκολο για έναν επενδυτή να αγνοήσει, απόδειξη οι πρόσφατες στρατηγικές επενδυτικές αποφάσεις που ανακοίνωσαν οι: Hewlett Packard, η Phillip Morris, η Cosco και η Unilever. Τέλος ο έλληνας για μία φορά ακόμα αποδεικνύει ότι ξέρει να αντιμετωπίζει τις κρίσεις με μεθοδικότητα, αποφασιστικότητα και μόχθο, να τις μετατρέπει σε νίκες που εξασφαλίζουν το μέλλον της χώρας όπως ενός σύγχρονου κράτους. Όλοι αυτοί οι παράγοντες, κατέληξε ο κ. Γραμματίδης, συντελούν στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της Ελλάδος στη διεθνή κοινότητα, πράγμα που ήδη αποδεικνύεται από την πρόσφατη αναβάθμιση της στο Β- πιστοληπτικής ικανότητας από την πλευρά της Finch. Αυτή η πραγματικότητα και αυτά τα μηνύματα μας κάνουν αισιόδοξους και μας παρέχουν τη βεβαιότητα για την επιτυχία του 2ου επενδυτικού Forum στη Νέα Υόρκη».
 
Ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, παρουσίασε κάποια στατιστικά του περυσινού και του φετινού Forum καθώς και στοιχεία για την πορεία της αγοράς και σημείωσε: «Είναι πολύ θετικό να βλέπουμε ότι διευρύνεται τόσο ο αριθμός των εισηγμένων εταιριών που συμμετέχουν σε αυτό το 2ο Forum όσο και ο αριθμός των χορηγών και brokers που μας υποστηρίζουν, κάτι που καταδεικνύει πως αναγνωρίζεται η σημασία της ενίσχυσης της εξωστρέφειας της αγοράς μας. Παράλληλα ο αριθμός των μέχρι τώρα προγραμματισμένων συναντήσεων και ο αριθμός των Funds έχουν ξεπεράσει τα περυσινά, με δύο εβδομάδες να απομένουν μέχρι την πραγματοποίηση του Roadshow. Αυτό σημαίνει ότι η διεθνής επενδυτική κοινότητα αναγνωρίζει πως υπάρχουν ευκαιρίες στη χώρα μας και ο δικός μας ρόλος είναι να τις αναδείξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
 
Οι εταιρείες που συμμετέχουν στο 2nd Greek Investment Forum είναι:
ALPHA ΒΑΝΚ,  ΚΡΙ – ΚΡΙ, ATTICA BANK Α.Τ.Ε., ΜΕΤΚΑ, EUROBANK PROPERTIES ΑΕΕΑΠ, ΜΠΗΤΡΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ, LAMDA DEVELOPMENT, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, MARFIN INVESTMENT GROUP, ΟΠΑΠ, MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, ΟΤΕ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ, ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΓΡ., ΙΝΤΡΑΛΟΤ, ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ,
ΚΑΕ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ, ΤΙΤΑΝ.
 
Χορηγοί του 2nd Greek Investment Forum είναι οι εταιρείες Axia Ventures Group, Morgan Stanley, Alpha Finance, Beta Securities, Eurobank Equities, Euroxx Securities, Εθνική Χρηματιστηριακή, Deloitte, Reed Smith – Papapolitis, Tsibanoulis & Partners, Grand Resort Lagonissi.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας