Συνεργασία AXA Ασφαλιστικής και ΕΙΑΣ για την επανεκπαίδευση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

181

Σημαντική στρατηγική συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ της AXA Ασφαλιστικής και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ), που αφορά στην εκπόνηση σεμιναρίων στο πλαίσιο της υποχρεωτικής από την Τράπεζα της Ελλάδος επανεκπαίδευσης και επαναπιστοποίησης των γνώσεων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Σκοπός της συνεργασίας αυτής  είναι η παροχή ουσιαστικών υπηρεσιών προς τους συνεργάτες των Δικτύων Διανομής της AXA Ασφαλιστικής, στο πεδίο της υλοποίησης των προγραμμάτων επανεκπαίδευσης, προκειμένου κάθε ασφαλιστικός διαμεσολαβητής να συγκεντρώνει συνολικά τουλάχιστον 75 ώρες πιστοποιημένης εκπαίδευσης στους τρεις τομείς εντός των πέντε ετών 2015-2019.

Στους συμμετέχοντες, που θα παρακολουθήσουν αυτά τα εγκεκριμένα από την ΤτΕ σεμινάρια και θα ολοκληρώσουν επιτυχώς τα tests κατανόησης, θα χορηγούνται από το Ε.Ι.Α.Σ. «Βεβαιώσεις Περαίωσης», εγκεκριμένες από την Τράπεζα της Ελλάδος, οι οποίες είναι αναγκαίες για την επανεγγραφή τους κατά την ανανέωση της αδείας τους στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο.

Όπως επεσήμανε ο Διευθυντής Δικτύων Διανομής της AXA Ασφαλιστικής, κ. Νίκος Σακελλαρίου: «Η ανάπτυξη, εκπαίδευση και βελτίωση των συνεργατών μας αποτελεί στρατηγική μας προτεραιότητα. Η συνεργασία μας με το Ε.Ι.Α.Σ., τον θεσμικό εκπαιδευτικό φορέα της ασφαλιστικής αγοράς, έχει ως στόχο να εξασφαλίσει ότι η στρατηγική μας προτεραιότητα θα υλοποιηθεί ουσιαστικά με τη δημιουργία καταρτισμένων συνεργατών ικανών να πρωταγωνιστήσουν στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται, τόσο από πλευράς νομοθετικού πλαισίου, όσο και από πλευράς απαιτήσεων των καταναλωτών».

Εκ μέρους του ΕΙΑΣ, ο Γενικός Διευθυντής, κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου, εξέφρασε την  ικανοποίησή του για τη συμφωνία με την AXA Ασφαλιστική και δήλωσε:«Το ΕΙΑΣ, διαθέτοντας συσσωρευμένη πολυετή τεχνογνωσία στο ασφαλιστικό εκπαιδευτικό αντικείμενο και έχοντας ως βασικό σκοπό του την υποστήριξη και  την ενίσχυση των εκπαιδευτικών σχεδιασμών των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, προετοιμάζει μία νέα γενιά στελεχών, δυναμικών, άριστα καταρτισμένων, με ήθος και επαγγελματική επάρκεια».

Στη φωτό οι κ.κ. Ernesto Di Giorgiο, Βασίλης Αντύπας και Διονύσης Μουστακόπουλος από την AXA Ασφαλιστική με τον Γενικό Διευθυντή του ΕΙΑΣ, κ. Γιάννη Παπακωνσταντίνου, μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Προηγούμενο άρθροΠαραγωγή Ασφαλίστρων 2015
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος “MSc inInsurance Risk Management”