25.9 C
Athens
Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Στον Όμιλο EXIN το ποσοστό της AIG στην AIG Hellas

Η N. Κανελλόπουλος & Xρ. Αδαμαντιάδης A.E. και η AIG σύναψαν συμφωνία με τον Όμιλο EXIN, η οποία συμπεριλαμβάνει τη μεταβίβαση στον τελευταίο του ποσοστού συμμετοχής της AIG στην AIG Ελλάς Α.Ε. Η συμφωνίατέθηκε σε ισχύ στις 8 Δεκεμβρίου 2016. Η AIG Ελλάς Α.Ε. συνεχίζει την πορεία της με το ίδιο όνομα, διατηρώντας παράλληλα τα ασφαλιστικά προϊόντα και τη δυνατότητα ανάληψης κινδύνων που της παρέχει η AIG.

 

Στην ανακοίνωση που απεστάλη στο δίκτυο συνεργατών της Εταιρείας, την οποία υπογράφουν οι κ.κ.  Παύλος Κανελλόπουλος και Giuseppe Zorgno, αναφέρονται τα εξής:

«Αγαπητοί  Συνεργάτες,

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, η AIG λειτουργεί και αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα εδώ και 65 χρόνια, αρχικά από τη N. Κανελλόπουλος & Xρ. Αδαμαντιάδης Α.Ε. και στη συνέχεια από την AIG Ελλάς Α.Ε. Αντιπροσώπευσης Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, μία εταιρία κοινών συμφερόντων της AIG και της N. Κανελλόπουλος & Xρ. Αδαμαντιάδης Α.Ε., που λειτούργησε ως Managing Agent της ασφαλιστικής εταιρίας AIG EUROPE LIMITED στην Ελλάδα. Σε όλη αυτή τη διαδρομή εργαστήκαμε με όραμα, σχέδιο και πάθος για ν’ αναπτύξουμε την ασφαλιστική επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα μας και να δώσουμε προστιθέμενη αξία και ουσιαστική εξυπηρέτηση στους πελάτες και τους συνεργάτες μας.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτής της συνεργασίας μας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ύστερα από προσεκτική μελέτη και σε βάθος ανάλυση των γενικότερων και ειδικότερων συνθηκών της αγοράς μας, η N. Κανελλόπουλος & Xρ. Αδαμαντιάδης A.E. και η AIG αποφάσισαν να συνάψουν μία συμφωνία με τον Όμιλο EXIN, η οποία συμπεριλαμβάνει τη μεταβίβαση στον τελευταίο του ποσοστού συμμετοχής της AIG στην AIG Ελλάς Α.Ε.  Η νέα αυτή συμφωνία είναι σε ισχύ από την 8η Δεκεμβρίου 2016, η AIG Ελλάς Α.Ε. όμως συνεχίζει την πορεία της με το ίδιο όνομα, διατηρώντας παράλληλα τα ασφαλιστικά προϊόντα και τη δυνατότητα ανάληψης κινδύνων που της παρέχει η AIG.

Στην EXIN, μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις, βρήκαμε έναν εξαιρετικό εταίρο, ένα νέο και δυναμικό Όμιλο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με διεθνείς βλέψεις, o οποίος διαθέτει δοκιμασμένη επιχειρηματική δομή, υψηλές δυνατότητες fintech (τεχνολογίας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών) και έχει στο ενεργητικό του βαθιά ασφαλιστική και αντασφαλιστική τεχνογνωσία, συνδυασμένη με επιτυχημένη επιχειρηματική προσέγγιση. Η επένδυση της EXIN στην AIG Ελλάς Α.Ε. αποτελεί ουσιαστική κίνηση, με την οποία επεκτείνει τις ασφαλιστικές δραστηριότητες και τις εργασίες της, μέσω του θεσμού του Managing General Agent (MGA), ώστε να καταστεί βασικός παράγοντας στη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων, τόσο στις ασφαλίσεις ζημιών όσο και ζωής και συνταξιοδότησης, με έμφαση, σε πρώτη φάση, στην ίδρυση και ενοποίηση ασφαλιστικών επιχειρήσεων στην ηπειρωτική Ευρώπη. Για την υλοποίηση του σχεδίου του αυτού, ο Όμιλος EXIN έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη και συμμετοχή διεθνώς γνωστών ελληνοαμερικανικών επενδυτικών κεφαλαίων.

Να είστε σίγουροι, λοιπόν, ότι θα συνεχίσετε να έχετε πρόσβαση στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που είχατε μέχρι σήμερα, καθώς η ίδια ομάδα ανθρώπων θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στο κάλεσμά σας, ενώ η AIG θα συνεχίσει να είναι ο φορέας υφισταμένων αλλά και νέων δραστηριοτήτων, χωρίς να υπάρξουν αλλαγές στις ασφαλιστικές καλύψεις ή τους όρους της συνεργασίας μας.

Και η AIG Ελλάς Α.Ε., κάτω από το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, θα έχει το προνόμιο να συνδυάζει την πείρα και την ιστορία 80 χρόνων παρουσίας στην Ελληνική Αγορά, τη σύγχρονη τεχνογνωσία των στελεχών της και τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει ο Όμιλος της EXIN, με στόχο την ανάπτυξη στην Ελλάδα. Προτεραιότητα της νέας διοίκησης της AIG Ελλάς Α.Ε. είναι να επενδύσει σε τεχνολογία, να διευρύνει τις δραστηριότητές του στον ιδιωτικό και στον επαγγελματικό χώρο και να διερευνήσει την προσέγγιση άλλων παρόχων, προκειμένου να προσθέσει νέους κλάδους προϊόντων για την κάλυψη των αυριανών αναγκών των πελατών σας.

Εκτιμούμε βαθιά την εμπιστοσύνη με την οποία μας έχετε περιβάλει στη διάρκεια αυτών των τελευταίων χρόνων και προσβλέπουμε στην ενδυνάμωση της σχέσης μας αυτής, συνεχίζοντας με συνέπεια και κύρος να υποστηρίζουμε τα ασφαλιστικά συμφέροντά σας –σημερινά και μελλοντικά.

 

Με εκτίμηση,

Παύλος Κανελλόπουλος, Giuseppe Zorgno»

Σχετικά άρθρα

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας