Η Allianz Ελλάδος στηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα

Η Allianz Ελλάδος στηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα

Φέτος, για ακόμα μια χρονιά, η Allianz επέλεξε να στηρίξει ενεργά τη νέα γενιά και τη νεανική επιχειρηματικότητα μέσα από τη χορηγία της στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση», ένα παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται στη χώρα μας τα τελευταία 8 χρόνια από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece.

Τελευταίο και πιο σημαντικό στάδιο του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος αποτελεί ο Πανελλαδικός Διαγωνισμός «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2014» που έχει στόχο να αναδείξει την καλύτερη μαθητική «επιχείρηση» της χρονιάς. Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό είναι ομάδες μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, οι οποίες αναπτύσσουν μια επιχειρηματική ιδέα, και αξιολογούνται για την πρωτοτυπία αλλά και την πληρότητα του επιχειρηματικού πλάνου.

Η Allianz, σε παγκόσμιο επίπεδο, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη βελτίωση της χρηματοοικονομικής παιδείας της κοινωνίας και την ανάπτυξη της επιχειρηματικής σκέψης των νέων ανθρώπων, μέσα από ένα ευρύ φάσμα δράσεων. Η Allianz Ελλάς στήριξε για μία ακόμη χρονιά την πρωτοβουλία του ΣΕΝ/JA και το δημιουργικό ταλέντο των μαθητών που διαγωνίστηκαν στον τελικό, και οι οποίο εστιάστηκαν στη δημιουργία τεχνολογικών εφαρμογών για την ασφάλεια, την υγεία και τον πολιτισμό, στην κοινωνική προσφορά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στην ευαισθητοποίηση σε φλέγοντα κοινωνικά θέματα καθώς και στην προώθηση οικολογικών και αγροτικών προϊόντων.

Η κα Φιλίππα Μιχάλη, Διευθύντρια Market Management & Επικοινωνίας δήλωσε σχετικά: «Υποστηρίζουμε έμπρακτα τη νεανική επιχειρηματικότητα, βοηθώντας τη νέα γενιά να προετοιμαστεί σωστά για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της εποχής με δημιουργικότητα, ομαδικότητα αλλά και με τις κατάλληλες δεξιότητες και γνώσεις»

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» έλαβαν μέρος 54 ομάδες και συνολικά 1.300 μαθητές. Τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την αγορά και την έννοιας της επιχειρηματικότητας, να συνεργαστούν, να μοιραστούν και να ανταλλάξουν εμπειρίες, να ακολουθήσουν το ένστικτο και τη δημιουργικότητα τους, καθώς και να γνωρίσουν καλύτερα τις δυνάμεις και τις ικανότητες τους. 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας