Διαμεσολαβούντες

ΕΑΕΕ: Διαφωνεί με το Σχέδιο Σύμβασης του ΣΕΜΑ

Διευκρινιστική εγκύκλιο εξέδωσε, στις 14 Ιουλίου, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος σχετικά με την πρόταση του ΣΕΜΑ για Ιδιωτικό Συμφωνητικό ΣυνεργασίαςΜεσίτη και Ασφαλιστικής Εταιρείας. Στην εν λόγω εγκύκλιο, την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Α. Σαρρηγεωργίου, και η Γενική Δ/ντρια, κα Μ. Αντωνάκη, αναφέρονται τα εξής:

«Με αφορμή επιστολή την οποία απηύθυνε ο ΣΕΜΑ σε ασφαλιστικές εταιρείες-μέλη της ΕΑΕΕ με συνημμένο Σχέδιο Ιδιωτικού Συμφωνητικού Συνεργασίας Μεσίτη και Ασφαλιστικής Εταιρείας και στην οποία δημιουργείται η εντύπωση ότι υπήρξε η σύμφωνη γνώμη της νομικής υπηρεσίας της ΕΑΕΕ επί του κειμένου, θα θέλαμε να κάνουμε τις ακόλουθες διευκρινίσεις.

Κατά τη συζήτηση που έλαβε χώρα μεταξύ των προεδρείων των δύο φορέων (ΕΑΕΕ και ΣΕΜΑ) με θέμα συζήτησης την αποδοχή εκ μέρους της ΕΑΕΕ του σχεδίου ιδιωτικού συμφωνητικού του ΣΕΜΑ, η ΕΑΕΕ διατύπωσε ρητά την αρνητική θέση της για επεξεργασία ή προώθηση κοινού κειμένου, σεβόμενη πλήρως την ελευθερία κάθε ασφαλιστικής εταιρείας μέλους αυτής να διαπραγματευθεί το περιεχόμενο της συνεργασίας της με κάθε ασφαλιστικό διαμεσολαβητή.

Ο νομικός σχολιασμός εκ μέρους της ΕΑΕΕ επιμέρους σημείων του σχεδίου, σχολιασμός ο οποίος δεν ελήφθη εξάλλου υπ’ όψιν, σε καμία περίπτωση δεν οδηγεί σε κείμενο το οποίο έχει προκύψει μετά τη σύμφωνη γνώμη της νομικής μας υπηρεσίας».

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας