Διαμεσολαβούντες

Πρότυπο Σχέδιο Σύμβασης συνεργασίας ασφαλιστικών εταιρειών – μεσιτών κατάρτισε ο ΣΕΜΑ

Νέο Πρότυπο Σχέδιο Σύμβασης συνεργασίας ασφαλιστικών εταιρειών – μεσιτών ασφαλίσεων κατάρτισε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, ώστε να διευκολύνει τα μέλη του, αλλά και στις ασφαλιστικές, στις μεταξύ τους διαβουλεύσεις για τις ανανεώσεις των συμβάσεων και την προσαρμογή τους στο νέο νομοθετικό πλαίσιο, στο οποίο συμπεριλήφθηκαν και οι απαιτήσεις που προκύπτουν από τις νέες νομοθετικές διατάξεις των Πράξεων 30 & 31 της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΤτΕ.

Το νέο Σχέδιο Σύμβασης, που αποτέλεσε προϊόν πολύμηνης μελέτης των νομικών συμβούλων του ΣΕΜΑ και μελών της διοίκησης του φορέα, αλλά και συνεργασίας με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, εστάλη στην ΕΑΕΕ για την προώθησή του στις ασφαλιστικές εταιρείες.

Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του ΣΕΜΑ, κ. Γιώργος Καραβίας, «το Σχέδιο Σύμβασης λειτουργεί ως ένα χρηστικό εργαλείο για τις διαβουλεύσεις που λαμβάνουν χώρα την περίοδο αυτή μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών και μεσιτών ασφαλίσεων, με στόχο τις ανανεώσεις των συμβάσεων. Η πρόταση του ΣΕΜΑ», αναφέρει ο κ. Καραβίας, «αποβλέπει στο να ξεπεραστούν ενδεχόμενα νομικά ζητήματα, να αποσαφηνιστούν νομοθετικοί όροι και να κωδικοποιηθούν όλες οι βασικές αναφορές που θα πρέπει να περιλαμβάνονται στις νέες συμβάσεις, με βάση τα ισχύοντα στο νόμο».

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας του ΣΕΜΑ, κα Ευγενία Καφφετζή, επισημαίνει ότι «το νέο Σχέδιο Σύμβασης σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει τα μέλη του Συνδέσμου, ούτε τις ασφαλιστικές εταιρείες στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις, λειτουργεί ωστόσο ως ένας οδηγός και για τις δύο πλευρές ώστε να καταλήξουν ευκολότερα σε επιτυχή συμφωνία, με αμοιβαία οφέλη».

Σημειώνεται ότι στην κατάρτιση του νέου Σχεδίου Σύμβασης συνέβαλλαν σημαντικά τα μέλη του Δ.Σ.  οι κ.κ. Άννυ Τρυφων και Γιάννης Ξηρογιανόπουλος.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας