Διεθνή

Zurich Insurance Group: Υποχρεωτική ασφαλιστική κάλυψη με αφορμή τον Covid-19

Οι κυβερνήσεις πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο θέσπισης υποχρεωτικής ασφάλισης προστασίας εισοδήματος μετά την κρίση Covid-19, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του Zurich Insurance Group.  

Οι ερευνητές εξηγούν πώς ορισμένοι τύποι υποχρεωτικής ασφάλισης, όπως η κάλυψη για αναπηρίες και ανεργία, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην προστασία των ανθρώπων από την οικονομική δυσχέρεια που προκαλείται από γεγονότα όπως η πανδημία. Με βάση συνεντεύξεις με ανώτερα στελέχη της Zurich σε 17 χώρες, η έρευνα προτείνει την αυτόματη εγγραφή υπαλλήλων σε προγράμματα που προσφέρουν βασική προστασία εισοδήματος και συμμετοχή σε συνταξιοδοτικά προγράμματα. Παρέχει επίσης συμβουλές στις κυβερνήσεις, τους ασφαλιστές και τους εργοδότες, οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι είναι καλά προετοιμασμένοι για τη ζωή μετά τη δουλειά.

«Ενώ ορισμένες χώρες πλήττονται περισσότερο από την Covid-19 από ό,τι άλλες, οι άνθρωποι σε κάθε γωνιά του πλανήτη αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και εξαντλούν τις αποταμιεύσεις τους, και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα συνταξιοδοτικά τους κεφάλαια, για να επιβιώσουν», δήλωσε ο A. Martin, Διευθύνων Σύμβουλος EMEA της Zurich Insurance Group. «Τα ευρήματά μας υπογραμμίζουν τη ζήτηση για λύσεις που θα διευκολύνουν τους ανθρώπους να προετοιμαστούν και να ξεπεράσουν τέτοιου είδους κρίσεις».

Ήδη γίνεται λόγος για υποχρεωτική προστασία σε ορισμένες χώρες, όπως στην Ισπανία, όπου διεξάγονται συζητήσεις σχετικά με ένα μοντέλο αυτόματης εγγραφής σε κεφάλαια συνταξιοδότησης όπως αυτά στο Ηνωμένο Βασίλειο και για την εισαγωγή προγραμμάτων υποχρεωτικής αποταμίευσης. Στη Βρετανία γίνονται επί του παρόντος συζητήσεις σχετικά με την υποχρεωτική πληρωμή από τον εργοδότη της αναρρωτικής άδειας. Η Zurich είπε ότι αναμένει αυξημένο ενδιαφέρον για την ασφάλιση εισοδήματος και την ασφάλιση ζωής μετά την πανδημία, αλλά προειδοποίησε ότι αυτό το ενδιαφέρον είναι δύσκολο να αναπτυχθεί και ενδέχεται να μη μεταφράζεται σε μεγάλη ζήτηση.

Υπάρχει ανάγκη για εκπαίδευση όσον αφορά τη σημασία της προετοιμασίας για κάθε είδους δαπανηρό απρόοπτο, σύμφωνα με τη νέα έρευνα, η οποία περιγράφει μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους οι ασφαλιστές μπορούν να βοηθήσουν.

«Οι εργοδότες αντιμετωπίζουν ανησυχίες σχετικά με την εκπαίδευση και τη φροντίδα των ανθρώπων τους και αυτή η έρευνα εξετάζει πώς οι ηγέτες δίνουν προτεραιότητα και διαχειρίζονται αυτά τα ζητήματα, που επιδεινώθηκαν από την πανδημία», δήλωσε ο David Henderson, επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της Zurich, προσθέτωντας: «Για να αντιμετωπίσετε αυτά τα ζητήματα ανατρέξτε στις συστάσεις της έκθεσης, οι οποίες απαιτούν στρατηγικές όπως η παροχή κινήτρων για συμμετοχή σε προγράμματα δεξιοτήτων, η βοήθεια των εργαζομένων να προετοιμαστούν για τη συνταξιοδότηση μέσω προγραμμάτων χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης, η αυτόματη εγγραφή σε συνταξιοδοτικά προγράμματα και η διενέργεια αξιολογήσεων των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την ευημερία για να βεβαιωθείτε ότι δεν παραμελείται η σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων».

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας