Κύπρος

Universal Life: Δυναμικά “παρών” στη μάχη πρόληψης του καρκίνου παχέος εντέρου

Με αφορμή τον Ευρωπαϊκό Μήνα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου, o  Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) και η Ομάδα Αντιμετώπισης Γαστρεντερικών Καρκίνων, Αλθέα, διοργάνωσαν Διάσκεψη Τύπου στις 14 Μαρτίου, με  σύνθημα: «Ενωμένοι ενάντια στον καρκίνο του Παχέος Εντέρου».

Η Universal Life ως Διαχρονικός Χορηγός και συνοδοιπόρος του ΠΑΣΥΚΑΦ για 27 ολόκληρα χρόνια και ως Μέγας Χορηγός της Ομάδας Αντιμετώπισης Γαστρεντερικών Καρκίνων, δήλωσε για μια ακόμα φορά “παρών” και έτοιμη να συμπορευθεί σε όλες τις ενέργειες κινητοποίησης, ενισχύοντας έτσι ακόμη περισσότερο το έργο του ΠΑΣΥΚΑΦ.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ, Δρ. Άννα Αχιλλεούδη, στην ομιλία της στη διάσκεψη, αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα Ενημέρωσης του κοινού με στοχευμένες δράσεις και ενέργειες, καθώς και στο πληθυσμιακό πρόγραμμα πρόληψης και έγκαιρης ανίχνευσης. Ανέφερε, επίσης, πως ο Καρκίνος του Παχέος Εντέρου είναι ο 2ος σε συχνότητα καρκίνος σε άντρες και γυναίκες στην Κύπρο, ωστόσο είναι ιάσιμος όταν η διάγνωση γίνεται έγκαιρα. Προσκάλεσε όλους να συμπορευθούν μαζί με την Ομάδα για να επιτευχθεί ο στόχος της μείωση των νέων περιστατικών και θανάτων συνανθρώπων μας από καρκίνο του παχέος εντέρου κατά 20% μέχρι το 2020. Μπορούμε, όπως δήλωσε, να πετύχουμε τη μείωση των περιστατικών, ξεκινώντας από την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.

Σε δήλωσή της η Ανώτερη Λειτουργός Μάρκετινγκ της Universal Life, κα Αιμιλία Ορφανίδου, δήλωσε πως ο Ευρωπαϊκός Μήνας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου αποτελεί μια αφορμή για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για κινητοποίηση με στόχο την ευαισθητοποίηση ενάντια σε αυτή τη μορφή καρκίνου. Τόνισε ότι η Universal Life δηλώνει για άλλη μια φορά περήφανα παρών, για να συμβάλει σε όλες τις ενέργειες και να επωμιστεί την τεράστια πρόκληση και ευθύνη που της αναλογεί. Τέλος, ευχαρίστησε τον ΠΑΣΥΚΑΦ και την Ομάδα Αντιμετώπισης Γαστρεντερικών Καρκίνων, Αλθέα, για το τεράστιο έργο που επιτελούν και δήλωσε πως σαν Μέγας Χορηγός η Universal Life θα συμπορευθεί δίπλα τους με συνέπεια και αλληλεγγύη, για την επίτευξη όλων των κοινών στόχων.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας