To νέο ΔΣ του Συνδέσμου Συνεργαζομένων με Μεσίτες Lloyd’s στην Ελλάδα

792
Σύνδεσμος Μεσιτών Lloyd's

Το νέο ΔΣ του Συνδέσμου Συνεργαζομένων με Μεσίτες Lloyd’s στην Ελλάδα για την τριετία 2017-2020, συστάθηκε σε σώμα στις 5 Απριλίου ως παρακάτω:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος: Μαρία Κουλιγκά, Trinity Marine Services Ltd.

Αντιπρόεδρος: Μάνος Λορέντζος, Seascope Hellas

Γενικός Γραμματέας: Φοίβος Μπαρτσιώκας, Αποστόλου και ΣΙΑ ΕΠΕ

Ταμίας: Ιωάννης Μυριανθόπουλος, European Link S.A.

Μέλος: Γεώργιος Κουτίνας, Koutinas G.S.A.

Μέλος: Γεώργιος Δήμος, Fender S.A.

Μέλος: Γεώργιος Καραμάνος, National Insurance Brokers S.A.

Μέλος: Αναστάσιος Τρέχας, Nereus Marine Services S.A.

Μέλος: Μάνος Σιατούνης, Αon Benfield Greece S.A.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Δ.Σ.:
Σπήλιος
Φασόης, Faros Marine Services SA
ΣοφίαΤαΐκίδου, Orion International Brokers and Consultants Ltd.

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Νίκος Γκιουζελάκης,
Arion Enterprises Inc.
ΓεώργιοςΚαραβίας, Karavias G. and Associates Ltd.

 

Απολογισμός δράσεων

Το νέο ΔΣ προέκυψε από τη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, που διεξήχθη στις 23 Μαρτίου, στα γραφεία της ΕΑΕΕ, και περιελάμβανε διοικητικό απολογισμό, αρχαιρεσίες και κοπή πίτας.

Αφού έγινε η έγκριση των πεπραγμένων του απερχόμενου ΔΣ, ο Πρόεδρος, κ. Μάνος Λορέντζος, αναφέρθηκε εν συντομία στη δραστηριότητα του Συνδέσμου κατά την προηγούμενη τριετία και πιο συγκεκριμένα, στην προσπάθεια συνέχισης της διεξαγωγής του Hellenic Marine Risks Forum που καθιέρωσε το προηγούμενο ΔΣ. Το συγκεκριμένο Συνέδριο, αποτελεί σημαντικό γεγονός , όχι μόνο της ελληνικής ναυτασφαλιστικής αγοράς, αλλά και της παγκόσμιας, αφού οι συμμετοχές, και σε επίπεδο διεθνών ομιλητών και σε επίπεδο Συνέδρων, είναι παραπάνω από σημαντική. Η ανταπόκριση της αγοράς είναι εντυπωσιακή, και αυτό  επιβεβαιώνεται κάθε χρόνο διεξαγωγής από τον αριθμό των θετικών σχολίων.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα της προηγούμενης Διοίκησης ήταν η αντιμετώπιση της πρόβλεψης κατάργησης της εξαίρεσης επιβολής φόρου στις ναυτασφαλίσεις, συμπεριλαμβανομένης  στο Μνημόνιο του 2015, ανεπαρκώς τεκμηριωμένης και διασαφηνισμένης. Αυτή δημιούργησε μια αναστάτωση στη διεθνή αγορά, με αποτέλεσμα κάποιες ασφαλιστικές αγορές να αντιδράσουν σπασμωδικά και να προσπαθήσουν να επιβάλουν μια φορολογική επιβάρυνση στις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, και αυτό, στη χειρότερη δυνατή ναυλαγορά. Αυτό θα δημιουργούσε ένα σημαντικό οικονομικό μειονέκτημα στους πελάτες των Μελών του Συνδέσμου. Μετά από στενή συνεννόηση και συνεργασία με τις εφοπλιστικές οργανώσεις και την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, με συνεχείς προσωπικές επαφές του Προέδρου στους Lloyd’s στο Λονδίνο  από τον Αύγουστο του 2015,καθως και από τα περισσότερα Μέλη του ΔΣ, και όχι μόνο, με τις αντίστοιχες επαφές τους, έγινε δυνατή η αποτροπή της –ούτως ή άλλως ανεπιβεβαίωτης– επιβολής του φόρου και η παράταση της υπάρχουσας κατάστασης. «Τον προηγούμενο μήνα, είχαμε επιτέλους την έκδοση Εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών , επιβεβαιώνοντας τη θέση αυτή και δίνοντας τέλος στην αβεβαιότητα και την ασάφεια», επεσήμανε ο κ. Λορέντζος. Το ΔΣ κράτησε ενήμερα τα Μέλη για τις ενέργειές του, και προσπάθησε να καθοδηγήσει ενιαίες συμπεριφορές με στόχο την επίτευξη του τελικού αποτελέσματος.

Το απερχόμενο ΔΣ διεξήγε επίσης δυο πολύ πετυχημένες Εκδηλώσεις Ποσειδωνίων, εκδήλωση που έχει καθιερωθεί πλέον στα ναυτιλιακά δρώμενα της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης Ποσειδώνια που διεξάγεται κάθε 2 έτη.

Προηγούμενο άρθροΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Το έχεις με την οδήγηση;
Επόμενο άρθροΗ οδική βοήθεια της Interamerican για τους εκδρομείς του Πάσχα