Διαμεσολαβούντες

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΜΑ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, το οποίο αναδείχθηκε από τις αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης της 21ης Μαρτίου 2023, συγκροτήθηκε σε σώμα στις 29 Μαρτίου, με Πρόεδρο τον κ. Μιχάλη Τζωρτζωρή, Αντιπρόεδρο τον κ. Κωστή Αλφιέρη, Γενική Γραμματέα την κα Αλίκη Βιτάλη, Ταμία τον κ. Νικόλαο Βαγιάννη και Μέλη τους κ.κ. Νικόλαο Γαβρίλη, Βασιλική Δράκου, Νικόλαο Κόκκινο, Τζων Κρόκερ και Μαρία Τσιλιμπάρη. Αναπληρωματικό Μέλος είναι η κα Λουκία Παυλίδου.

Αναφερόμενος στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΜΑ, ο Πρόεδρός, κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής, τόνισε ότι «πρεσβεύει τις διαχρονικές μας θέσεις και εκπροσωπεί την επιθυμία των Μεσιτών να συνεισφέρουν καθοριστικά τα επόμενα χρόνια στην υγιή μεγέθυνση της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς, η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη τόσο με την ανάπτυξη της Ελληνικής Κοινωνίας, όσο και με την ανάπτυξη της Οικονομίας μας».

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, ο κ. Μ. Τζωρτζωρής ευχαρίστησε θερμά τα Μέλη του ΣΕΜΑ, για τη στήριξη και συμμετοχή τους, και το απερχόμενο ΔΣ, για την εξαιρετική απόδοση και συνεισφορά του, ενώ καλωσόρισε τη νέα διοίκηση, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι θα συνεισφέρει τα μέγιστα για τη στήριξη του θεσμού του μεσίτη ασφαλίσεων.

Εκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου του, τονίζοντας ότι σε ετήσια βάση το ΔΣ ανέλαβε περί τις 120 δράσεις, ενώ κατά την τελευταία τετραετία οι συνολικές δράσεις του ΣΕΜΑ ανήλθαν σε 584.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τζωρτζωρής ξεχώρισε τις παρεμβάσεις που έλαβαν χώρα για την καθιέρωση κινήτρων σχετικά με την ασφάλιση των ακινήτων, την επέκταση των υποχρεωτικών καλύψεων επαγγελματικής αστικής ευθύνης, τη διαμόρφωση πλαισίου για την υποχρεωτική ασφάλιση των διαχειριστών αφερεγγυότητας, τις επαφές για το νέο κλιματικό νόμο, την κατοχύρωση χρήσης της ονομασίας Insurance Brokers, ενώ αναφέρθηκε και στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Τέλος, σχολιάζοντας τις προκλήσεις, αλλά και τις ευκαιρίες που έχει μπροστά του ο ΣΕΜΑ, επεσήμανε την περαιτέρω ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς καθώς και τις δυνατότητες που έχουν οι μεσίτες ασφαλίσεων να κερδίσουν μεγαλύτερα μερίδια του κλάδου, ενώ στάθηκε στις προσπάθειες που πρέπει να αναληφθούν, ώστε οι μεσίτες ασφαλίσεων να αναπτύξουν στενότερες σχέσεις με τις ασφαλιστικές εταιρείες και ο ΣΕΜΑ ως φορέας να εντείνει την δράση του και να βελτιώσει περαιτέρω την οργανωτική του δομή και την αποδοτικότητα του. Στόχος μας είναι τόνισε να δώσουμε στο ΣΕΜΑ το όραμα για το μέλλον και την επόμενη μέρα κι επ΄αυτού θα εργαστούμε.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας