Άρθρα

Το MDRT σου δίνει κίνητρο να θέλεις να τα καταφέρεις

Kαθώς η MDRT Day Greece 2020 πλησιάζει (Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη), το μέλος της Επιτροπής Επικοινωνίας MDRT Greece 2019-2020, κ. Λουκάς Δαρζέντας* μας μεταφέρει τη δική του εμπειρία από τη συμμετοχή του στο MDRT.

Από τα πρώτα μου βήματα στον ασφαλιστικό κλάδο είχα ακούσει για τον θεσμό του Million Dollar Round Table και ήθελα να καταφέρω να συμμετάσχω και εγώ κάποια στιγμή. 

Άκουγα τις εμπειρίες συναδέλφων που ήταν ήδη μέλη του MDRT, οι οποίοι μετέφεραν απλόχερα τις γνώσεις τους, είτε από τις συμμετοχές τους στα ετήσια συνέδρια είτε από τις εκδηλώσεις που γίνονταν στην Ελλάδα, και με εντυπωσίαζε το πάθος τους. Το να γίνω μέλος του MDRT ήταν μια μεγάλη πρόκληση για εμένα, την οποία ανυπομονούσα να ζήσω.

Όταν γνωρίζεις ότι αυτός ο θεσμός είναι παγκόσμιος και μπορούν να συμμετέχουν μόνο οι καλύτεροι του κλάδου σου, αυτό σου δίνει ώθηση, δύναμη και κίνητρο να θέλεις να τα καταφέρεις. Ως μέλος του MDRT, μπορείς να έρθεις σε επαφή με επιτυχημένους συναδέλφους από όλο τον κόσμο. Μπορείς να μοιραστείς εμπειρίες, να λάβεις συμβουλές και να ακούσεις ιδέες, τις οποίες μπορείς να εντάξεις στην καθημερινότητά σου και έτσι πιο εύκολα να πετυχαίνεις τους στόχους σου και να γίνεσαι καλύτερος επαγγελματίας Ασφαλιστικός Σύμβουλος – Financial Planner.

Το 2019 έφτασε η στιγμή που έγινα κι εγώ μέλος του MDRT και συμμετείχα στο πρώτο μου ετήσιο συνέδριο, το οποίο έγινε στο Miami των ΗΠΑ, με περίπου 15.000 συμμετέχοντες από 60 χώρες.

Ήταν η πρώτη φορά που ταξίδευα στην Αμερική και με χαροποιούσε ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι θα παρακολουθούσα από κοντά ο ίδιος ό,τι διάβαζα και άκουγα τόσα χρόνια από άλλους επιτυχημένους συναδέλφους μου.

Κατά την είσοδό μου στο Miami Beach Convention Center, για να πραγματοποιηθεί η εγγραφή μου στο συνέδριο, η υποδοχή που μας επιφύλαξαν τα παλαιότερα μέλη από όλο τον κόσμο ήταν πολύ θερμή. Με καλωσόρισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με αποτέλεσμα αμέσως να νιώσω άνετα και οικεία. Η οργάνωση και το vibe του συνεδρίου ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικά. ήταν μοναδικά. Η εμπειρία, οι γνώσεις που αποκόμισα και οι γνωριμίες με συναδέλφους από όλο τον κόσμο ήταν ακόμη καλύτερα απ’ ό,τι φανταζόμουν.

Μία ιδέα που πραγματικά με εντυπωσίασε ήταν ο διαφορετικός τρόπος παρουσίασης και ανάδειξης αναγκών των πελατών, με παραστατικό τρόπο και σχέδια, ο οποίος εξυπηρετεί πιο αποτελεσματικά την κατανόηση των αναγκών και την επίτευξη του στόχου μου, που είναι η ολιστική εξυπηρέτηση. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, την εφάρμοσα αμέσως στις καθημερινές μου εργασίες, με αποτέλεσμα τόσο οι πελάτες μου να αντιλαμβάνονται πιο άμεσα τις ανάγκες τους όσο και εγώ να ανταποκρίνομαι καλύτερα στη μελέτη και την κάλυψη των ασφαλιστικών – επενδυτικών αναγκών τους.

Επίσης, πολύ σημαντική στιγμή στο συνέδριο ήταν η παρουσίαση από ξένους συναδέλφους ομιλητές, του τρόπου προσέγγισης και παρουσίασης κεφαλαίων για ασφάλιση ζωής – ανικανότητας – ασφάλιση σοβαρών ασθενειών – αποταμίευσης & δημιουργίας κεφαλαίων για σπουδές παιδιών, κάτι που με έκανε να αποφασίσω να αλλάξω τη συνήθειά μου και να μιλάω στους πελάτες μου (νέους και υφιστάμενους) για αυτά, χωρίς δισταγμό.

Όσα άκουσα και έμαθα στο συνέδριο του MDRT και μέσα από τη συναναστροφή μου με άλλα μέλη, με κάνει να ανυπομονώ να παρευρεθώ στο επόμενο συνέδριο του 2020, στο Los Angeles, και σε κάθε επόμενο. 

Ο Λουκάς Δαρζέντας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε ναυτιλιακά με ειδίκευση στις Θαλάσσιες Ασφαλίσεις (BSc Shipping & Transports – Marine Insurance). Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Θαλάσσιο Δίκαιο και στις Θαλάσσιες Ασφαλίσεις (MSc Marine Policy – Marine Insurance). Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως Ασφαλιστικός και Επενδυτικός Σύμβουλος από το Agency ασφαλιστικής εταιρείας, ενώ πλέον ανήκει στο ελεύθερο δίκτυο διαμεσολάβησης. Είναι κάτοχος πιστοποίησης SQF3 European Insurance Intermediary από την EFICERT (European Financial Certification Organization), ενώ είναι σε εξέλιξη οι σπουδές του για το επόμενο επίπεδο SQF4 (European Financial Advisor). Επίσης, ανήκει στη HFPA (Hellenic Association of Financial Planning) και είναι μέλος της Επιτροπής Επικοινωνίας MCC (Membership Communication Committeey) MDRT Greece 2019-2020.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας