Άρθρα

Το ημερολόγιο της κουκουβάγιας

(Φεβρουάριος 2023)

Η κουκουβάγια…

Το ημερολόγιο της κουκουβάγιας

..άκουσε επικεφαλής ασφαλιστικής εταιρείας (δεν έχει σημασία αν είναι νυν, πρώην ή τέως) να δηλώνει ότι παραλίγο να παραιτηθεί, έναν μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του/της, επειδή δεν του/της είπαν όλη την αλήθεια για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας. Δεν το έπραξε, όμως, αναλογιζόμενος/-η την επίπτωση στο βιογραφικό του/της. Πάντως, είπε ότι «έκανε χαμό» στην έδρα της μαμάς εταιρείας!

…άκουσε τον προβληματισμό που δημιούργησε η –για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια– μείωση παραγωγής ασφαλίστρων ασφαλιστικής εταιρείας, τη χρονιά που ανακοινώθηκε η εξαγορά της.


Το ημερολόγιο της κουκουβάγιας

…χαίρεται πολύ, όταν “εντοπίζει” αποφοίτους του τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά, των οποίων μελέτες τους ως φοιτητών είχαν δημοσιευθεί στη σχετική μόνιμη στήλη της «α.α.», να εργάζονται σε εταιρείες όπως η Eurolife FFH, η Allianz, η Εθνική, η KPMG, η Boston Consulting κ.ά.!


Το ημερολόγιο της κουκουβάγιας

…εμπνέεται από τη δουλειά που γίνεται στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και συγχαίρει τις ασφαλιστικές εταιρείες που το επιλέγουν για να επιμορφώσουν τους συνεργάτες τους, όπως η Eurolife FFH.


Το ημερολόγιο της κουκουβάγιας

…είδε τα ευρήματα του Ευρωβαρόμετρου και τρόμαξε από τη ζοφερή εικόνα: το 100% των Ελλήνων ανησυχούν για το κόστος ζωής και το 86% δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους!
Το τι συνεπάγεται αυτό (και για την ασφαλιστική αγορά) είναι ευκόλως εννοούμενο…


Το ημερολόγιο της κουκουβάγιας

…άκουσε πλήθος σχολίων για τα κριτήρια και τη διαδικασία επιλογής του νέου επικεφαλής στη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης.

…άκουσε τις εκμυστηρεύσεις και τις διόλου ευοίωνες προβλέψεις που διατυπώνει ευρέως τέως επικεφαλής μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας και αναρωτιέται: οι διαπιστώσεις, που διατυπώνονται εκ των υστέρων, μήπως οφείλονται σε προσωπική πικρία;

…άκουσε στέλεχος μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας ζωής να ομολογεί ότι “κατακρεούργησαν” τα νοσοκομειακά προγράμματα και ότι έπεται συνέχεια…

…άκουσε ότι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης εμπιστεύτηκε την ERGO για την ομαδική ασφάλιση των ανθρώπων της. Αποτελεί, ξεκάθαρα, ψήφο εμπιστοσύνης στην ασφαλιστική εταιρεία την οποία συστήνει και στους πελάτες της.


Το ημερολόγιο της κουκουβάγιας

..δυσκολεύτηκε να ξεχωρίσει αν ήταν περισσότεροι οι ασφαλιστές ή οι πολιτικοί, μεταξύ των εκατοντάδων φίλων του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, που… έκλεισαν τον δρόμο προσελθόντες στη γιορτή των γενεθλίων του.


Το ημερολόγιο της κουκουβάγιας

..αναρωτιέται ποιος/ποιοι “φωτογραφίζονται” από τη «Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία» της Εθνικής Ασφαλιστικής με τα παρακάτω λόγια: «Νέα πρόσωπα που τοποθετήθηκαν πρόσφατα σε κομβικές θέσεις, με έπαρση, εγωισμό, την τάση για μηδενισμό, με αλαζονικό ύφος και το εγωπαθές ήθος, έχουν ήδη τραυματίσει αυτήν την εταιρική μας πυξίδα. (…) Καλούμε τον νέο Διευθύνοντα να χαλιναγωγήσει αυτούς τους περιστασιακούς ηγεμονίσκους, που περιφέρουν έλλειμμα «θεσμικής αυτοσυγκράτησης», αυτή την αίσθηση παντοδυναμίας που κυοφορείται σε ανθρώπους που μόλις χθες βρίσκονταν εκτός ασφαλιστικού κλάδου (…)».


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας