Τις insurtech εταιρείες στις γενικές ασφαλίσεις προωθεί η Ν. Κορέα

1657

Η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FSC) της Νότιας Κορέας σκοπεύει να επιτρέψει σε ψηφιακές πλατφόρμες τρίτων να πωλούν Γενικές ασφαλίσεις και Μικροασφάλιση ως μέρος του οικονομικού προγράμματος “sandbox” της χώρας.

Όπως αναφέρει η εταιρεία δεδομένων και ανάλυσης GlobalData, το πρόγραμμα “sandbox” στοχεύει στην προώθηση εταιρειών insurtech, χαλαρώνοντας τους κανονισμούς και ενθαρρύνοντας την καινοτομία. Η κίνηση αυτή αναμένεται να αυξήσει το μερίδιο του ηλεκτρονικού εμπορίου στη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με την GlobalData, από το κανάλι ηλεκτρονικού εμπορίου στη Νότια Κορέα, το 2019, προήλθε το 81,4% των ασφαλίστρων ζωής, αλλά μόλις το 4,5% των ασφαλίστρων κατά ζημιών. Το ίδιο διάστημα, από ασφαλιστικούς πράκτορες προήλθε το 44,3% των ασφαλίστρων κατά ζημιών.

Όπως εξηγεί η κα Mahitha Kasireddi, Ασφαλιστική Αναλύτρια της GlobalData, «αυτό οφείλεται κυρίως στην περιπλοκότητα των όρων και των καλύψεων των κινδύνων που αφορούν ασφαλιστήρια Γενικών Ασφαλίσεων, για τα οποία χρειάζεται αλληλεπίδραση με μεσίτες ή πράκτορες. Επί του παρόντος, η ηλεκτρονική πώληση ασφάλισης πραγματοποιείται μόνο μέσω ασφαλιστικών οντοτήτων. Ο νέος κανονισμός θα επιτρέπει και σε τρίτους ψηφιακούς παρόχους την πώληση. Με την εφαρμογή των αλλαγών στο ρυθμιστικό πλαίσιο, το μερίδιο του καναλιού ηλεκτρονικού εμπορίου στις Γενικές Ασφαλίσεις αναμένεται να αυξηθεί σε 7,7% μέχρι το 2024. Οι προτεινόμενες αλλαγές θα δημιουργήσουν ανταγωνισμό στην αγορά και θα οδηγήσουν σε καινοτόμα προϊόντα», προσθέτει η κα Kasireddi.

Τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω της πανδημίας Covid-19, το 2020, έδωσαν την απαραίτητη ώθηση στα ψηφιακά κανάλια διανομής. Για παράδειγμα, τον Φεβρουάριο του 2021, η Kakao Pay, ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών πληρωμών κινητής τηλεφωνίας της χώρας, υπέβαλε αίτηση για να παρέχει ψηφιακά ασφάλιση Ζωής σε συνεργασία με τη Samsung Fire and Marine Insurance. Τον Ιανουάριο του 2021, η Hanwha General Insurance ξεκίνησε την Carrot –την πρώτη ψηφιακή εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων της χώρας.

«Η ώθηση του FSC αναμένεται να ενθαρρύνει περισσότερες ψηφιακές πλατφόρμες να εισέλθουν στην αγορά. Η επιτυχία θα εξαρτηθεί από τις τελικές κατευθυντήριες γραμμές κατά την εφαρμογή και από το πόσο το ρυθμιστικό σύστημα θα είναι ισορροπημένο, με ίσους όρους ανταγωνισμού τόσο για τους ασφαλιστές όσο και για τους τρίτους παρόχους», επισημαίνει το στέλεχος της Global Data.

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΈκτακτη εισφορά της Interamerican στο ΤΕΑ των Συνεργατών της
Επόμενο άρθροΟι δείκτες ESG συνδέουν την Interamerican με τον Ελληνικό Σύλλογο Αποφοίτων του LSE