Εταιρείες

Τι είναι το Crowdfunding και πώς αφορά την Εθνική και τους Ασφαλιστές της;

Με 100.000 ευρώ ενισχύει ήδη η Εθνική Ασφαλιστική την πλατφόρμα Act4Greece, ενώ παροτρύνει και τους ασφαλιστές της να ενεργοποιηθούν, ενημερώνοντας τους πελάτες και τους συνεργάτες τους για τη δυνατότητα να βοηθήσουν και οι ίδιοι, ενισχύοντας ο καθένας με το ποσόν που μπορεί να διαθέσει στην πρώτη πλατφόρμα Crowdfunding που υποστηρίζει η Εθνική Τράπεζα. 

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Χριστόφορος Σαρδελής, καλωσόρισε το πλήθος των ανθρώπων της Εθνικής που ανταποκρίθηκαν, με εμφανές ενδιαφέρον, στο κάλεσμα της εταιρείας στο Intercontinental, στις 9 Μαΐου. Οι καιροί εγκυμονούν εξελίξεις σε πολλά επίπεδα και οι άνθρωποι της Εθνικής είναι πιο κοντά στην εταιρεία από ποτέ.

Αυτό το κλίμα εγρήγορσης και ενδιαφέροντος επιθυμεί η Εταιρεία να αξιοποιήσει και σε έναν κοινωνικό σκοπό, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος, η Εθνική Ασφαλιστική έχει μια ευρύτερη ευθύνη, που προκύπτει και από την 125χρονη ιστορία της, να σταθεί δίπλα στους συνανθρώπους μας. Οι άνθρωποι της Εθνικής είναι διαφορετικοί, τόνισε ο κ. Σαρδελής, και επιβάλλεται να αναλάβουν αυξημένη ευθύνη απέναντι στις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας. «Δεν είμαστε μια οποιαδήποτε εταιρεία του ασφαλιστικού κλάδου, το όνομά μας συνοδεύει η ευθύνη», είπε ο κ. Σαρδελής απευθυνόμενος στο Δίκτυο της Εθνικής.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Σταύρος Κωνσταντάς, απευθύνθηκε για πρώτη φορά στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας με τη νέα του ιδιότητα, τονίζοντας την ιδιαίτερα σημαντική χρονική συγκυρία στην οποία η Εθνική Ασφαλιστική έρχεται να συνεισφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Χρειαζόμαστε το δίκτυο της Εθνικής Ασφαλιστικής αλλά και τους εργαζόμενους, να κινητοποιηθούν ενημερώνοντας τους πελάτες πώς μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια της Εθνικής Ασφαλιστικής. 

Τι είναι όμως το Crowdfunding;

Για το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο μίλησε στους ανθρώπους της Εθνικής η Πρόεδρος  της Εθνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κα Λούκα  Κατσέλη. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα συμμετοχικής χρηματοδότησης, μέσω του οποίου ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει σε διαφορετικές κοινωνικές ή επιχειρηματικές πρωτοβουλίες (αυτή τη στιγμή στην πλατφόρμα δίνεται η δυνατότητα υποστήριξης 4 διαφορετικών προγραμμάτων). Μόνο 6 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν αναπτύξει παρόμοια δραστηριότητα στον ευρωπαϊκό χώρο, με την Εθνική Τράπεζα να είναι το 7ο. Η κα Κατσέλη, σε μια φανερά αισιόδοξη προσέγγιση, μίλησε και για την πρόθεση της Τράπεζας να προχωρήσει στο βραχύ μέλλον και σε χρηματοδότηση ή κεφαλαιακή συμμετοχή σε νεοφυείς επιχειρήσεις, ενώ για το Crowdfunding πρόσθεσε με έμφαση ότι αυτός ο τρόπος συμμετοχικής χρηματοδότησης σηματοδοτεί αλλαγή κουλτούρας, τόσο για τους κοινωνικούς φορείς και τα άτομα που επιλέγουν να συμμετάσχουν, κυρίως όμως για τους φορείς υλοποίησης των έργων που προτείνονται σε πλατφόρμες, όπως το Act4Greece, καθώς οι φορείς αυτοί θα πρέπει να ενεργοποιηθούν για να πείσουν τους πολίτες να συμμετάσχουν.

Πέρα από τα πολύ ενδιαφέροντα που αφορούν στην πρωτοβουλία αυτή της Εθνικής, εμείς θα σταθούμε και στην ιδιαίτερη παρατήρηση που έκανε η κα Κατσέλη απευθυνόμενη στους ανθρώπους της Εθνικής Ασφαλιστικής. Είπε η Πρόεδρος –και έχει τη σημασία του αυτό στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή– ότι η Εθνική Ασφαλιστική είχε πάντοτε πρωταγωνιστικό και σταθεροποιητικό ρόλο στην αγορά. Αποτέλεσε πάντοτε έναν αξιόπιστο και βιώσιμο πυλώνα. Παράλληλα, η Εθνική Ασφαλιστικήείναι ένα κερδοφόρο μέλος της οικογένειας της Εθνικής Τράπεζας.

Τα προτερήματα αυτά θα ληφθούν υπόψη σε όποια απόφαση παρθεί στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που προκύπτουν από το πλάνο αναδιάρθρωσης του Ομίλου. Μένει να δούμε πώς θα μεταφραστούν στην πράξη τα όσα είπε η κα Κατσέλη.


Στο δελτιο τύπου που εξέδωσε η Εθνική Ασφαλιστική με αφορμή την εκδήλωση αναφέρονται τα εξής:

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ act4Greece

Σε ειδική εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι και συνεργάτες της Εθνικής Ασφαλιστικής καθώς και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαϊου η επίσημη ανακοίνωση της συμμετοχής της Εθνικής Ασφαλιστικής με 1 Ευρώ για κάθε νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης act4Greece (πλατφόρμα Crowdfunding).

Με πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας, η πλατφόρμα act4Greece αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο υποδοχής και υποστήριξης έργων που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και οικονομία και στηρίζεται στο crowdfunding, δηλαδή στην συμμετοχική  χρηματοδότηση, μία απλή, διαφανής και αξιόπιστη πρακτική, στο πλαίσιο της οποίας κάθε πολίτης, εταιρία, φορέας μπορεί να συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητές του.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Χριστόφορος Σαρδελής καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους αναφέρθηκε στον κοινωνικό ρόλο της εταιρίας κατά τα 125 χρόνια λειτουργίας της υπογραμμίζοντας πως «η Εθνική Ασφαλιστική ήταν πάντοτε εστιασμένη στις ανθρώπινες ανάγκες και στα έργα ανθρώπων. Και σήμερα που λόγω των συνθηκών η λέξη «ανάγκη» έχει αποκτήσει κυρίαρχο ρόλο στις ζωές όλων μας, το πάθος μας για μια δυνατή και συνεκτική κοινωνία ανθρώπων, αποτελεί και την ευκαιρία να κάνουμε ακόμη πιο ισχυρούς τους δεσμούς, να δουλέψουμε μεθοδικότερα και να συνεισφέρουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά εκεί που χρειάζεται. Και σ’ αυτήν την εποχή, όπου είναι δυστυχώς πολλοί αυτοί που δεν έχουν τα αναγκαία, έχουμε όλοι μας πολλά να μάθουμε και κυρίως έχουμε όλοι μας πολλά να δώσουμε από καρδιάς και πάντα με αφοσίωση για το καλό της κοινωνίας μας, για το αύριο των παιδιών μας και το μέλλον αυτού του τόπου. Γιατί η δύναμή μας, η δύναμη της Εθνικής Ασφαλιστικής πάντα ήταν και πάντα θα είναι η δύναμη των πολλών στην πράξη».

Στη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σταύρος Κωνσταντάς τόνισε πως ο στόχος της συμμετοχής της Εθνικής Ασφαλιστικής σε αυτήν την δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης είναι «να κινητοποιηθούμε όλοι ΕΜΕΙΣ, που ανήκουμε στην μεγάλη οικογένεια του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και να κινητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε με την σειρά μας τους πελάτες μας για την καινοτόμο αυτή πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας! Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα συγκέντρωσης πόρων από κάθε ενδιαφερόμενο, ευαισθητοποιώντας και ενθαρρύνοντας τους συμπολίτες μας να συνεισφέρουν ό,τι ο καθένας μπορεί, ώστε να υλοποιηθούν έργα που έχει ανάγκη η Ελληνική κοινωνία».

Η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κυρία Λούκα Κατσέλη ευχαρίστησε θερμά τη Διοίκηση και τους ανθρώπους της Εθνικής Ασφαλιστικής για την ένταξη του act4Greece στις δράσεις ΕΚΕ της εταιρίας, αναφέρθηκε αναλυτικά στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η πλατφόρμα και στα 4 βασικά πλεονεκτήματά της που είναι η διαφάνεια και η λογοδοσία, η αξιοπιστία του φορέα υλοποίησης των έργων, η δυνατότητα διεύρυνσης των χρηματοδοτικών πόρων της ΕΚΕ και η αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπίας της κοινωνίας. Η κυρία Κατσέλη παρουσίασε στους παρευρισκόμενους τους 7 άξονες των έργων που καλύπτει το act4Greece, καθώς και τις 4 ενεργές δράσεις που αφορούν στην παροχή σχολικών γευμάτων στην Δυτική Αττική, στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ανθρωπιστικής βοήθειας σε ακριτικά νησιά του Ανατ. Αιγαίου, στη δημιουργία εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικτυακής εφαρμογής με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τέλος στην επισκευή και εκσυγχρονισμό των υποδομών των δύο θεατρικών σκηνών του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας υπογράμμισε πως «Το act4Greece δίνει μια διέξοδο, ώστε από την Ελλάδα της κρίσης να περάσουμε στην Ελλάδα της ελπίδας, της αλληλεγγύης και της προοπτικής. Είναι η στιγμή να αποδείξουμε ότι, αν όλοι συνεισφέρουμε από λίγο, μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Γιώργος Ζαφείρης ανακοίνωσε την απόφαση της Εταιρίας να συμμετέχει στο act4Greece με 1 Ευρώ για κάθε ασφαλιστήριο, προκειμένου να στηρίξει συγκεκριμένες δράσεις και τόνισε την στρατηγική σημασία της επιλογής διαφανών και αξιόπιστων δράσεων ΕΚΕ, τόσο για την ευρωστία και αειφόρο ανάπτυξη της εταιρίας όσο και για την ανταπόδοση έργου ουσίας στο κοινωνικό σύνολο: «για εταιρίες με την ιστορία, το μέγεθος, το εκτόπισμα και την αξιοπιστία της Εθνικής Ασφαλιστικής, η εταιρική κοινωνική ευθύνη αποτελεί υπόθεση όλων μας. Υπόθεση των 1.100 εργαζόμενων, των 2.200 συνεργατών της Εθνικής Ασφαλιστικής, των 12 υποκαταστημάτων και 135 γραφείων, όλων εσάς δηλαδή που έρχεστε καθημερινά σε επαφή με το πιο σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρίας, τους πελάτες μας. Η δέσμευσή μας απέναντι στην Εθνική Τράπεζα, που πρωτοστάτησε στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση του act4Greeceείναι οι 100.000 ευρώ. Προτεραιότητά μας οι Γιατροί του Κόσμου, η περίθαλψη στα νησιά του Αιγαίου και τα 1.600 περιστατικά ανά μήνα που καλούνται να αντιμετωπίσουν με υποτυπώδεις υποδομές και μέσα».

Ο κ.Ζαφείρης υπογράμμισε επίσης την ανάγκη για διεύρυνση της συμμετοχής στους σκοπούς του act4Greece: «Μιλήστε στους πελάτες μας. Μιλήστε σε όλους τους συνεργάτες μας. Ενημερώστε τους, εξηγήστε τους, δώστε σε αυτό το ένα ευρώ την αξία που δικαιωματικά του ανήκει. Και προτρέψτε τους να μπουν στην πλατφόρμα. Είτε μέσω του ειδικού κωδικού της Εθνικής Ασφαλιστικής – για να στηρίξουν το έργο που κάθε φορά επιλέγουμε – είτε για να στηρίξουν οποιαδήποτε από τις άλλες δράσεις ανταποκρίνεται περισσότερο στην δική τους ευαισθησία».

Πριν το τέλος της εκδήλωσης, οι κ.κ. Σταύρος Κωνσταντάς και Γιώργος Ζαφείρης, κατέθεσαν επί τόπου στο act4Greece – με διαδικασία live streaming – συμβολικό ποσό εκ μέρους όλων των ανθρώπων της Εθνικής Ασφαλιστικής, δίνοντας έτσι το εναρκτήριο λάκτισμα για μια πρωτοβουλία που κυριολεκτικά κάνει Πράξη την Δύναμη των Πολλών!

Στη φωτό (από αριστερά): κ.κ. Μ. Κόρακα, Γ. Ζαφείρης, Λ. Κατσέλη, Χρ. Σαρδελής, Στ. Κωνσταντάς, Γ. Σηφάκης.

 


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας