Ο Thomas Buberl Πρόεδρος στο Πανευρωπαϊκό Ασφαλιστικό Φόρουμ

1469
Buberl Thomas CEO AXA

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου AXA, Thomas Buberl, διαδέχεται τον Δ/ντα Σύμβουλο της Allianz SE, Oliver Bäte, στη θέση του Προέδρου στο Πανευρωπαϊκό Ασφαλιστικό Φόρουμ (PEIF).

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που παραδίδω την ηγεσία του PEIF σε κάποιον με τις δεξιότητες και την εμπειρία του Thomas», δήλωσε ο Bäte. «Είμαι πεπεισμένος ότι υπό τον Thomas Buberl, η PEIF θα επιτύχει να εκπροσωπήσει τη βιομηχανία μας στις συζητήσεις για τις κανονιστικές ρυθμίσεις που θα διαμορφώσουν τον ασφαλιστικό τομέα την επόμενη περίοδο».

Το PEIF, το οποίο εργάζεται για μια ανταγωνιστική ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά, είναι μια ενεργή πλατφόρμα όπου οι διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων ευρωπαϊκών (αντ)ασφαλιστικών ομίλων συζητούν θέματα πολιτικής και κανονιστικών ρυθμίσεων. Συνεργάζεται επίσης με φορείς, όπως η Insurance Europe, το Forum CFO και το Forum CRO.

Εκφράζοντας την εκτίμησή του για τον προκάτοχό του, ο κ. Buberl σχολίασε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Oliver για τη σημαντική συμβολή του στον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό κλάδο ως Πρόεδρος της PEIF. Κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας του, επέκτεινε την εμβέλεια των περιοχών που καλύπτει το PEIF και τη δημόσια προβολή τους, ιδίως όσον αφορά την ψηφιοποίηση, την προστασία των καταναλωτών και τις κεφαλαιαγορές.

Χάρη στον Oliver, το PEIF είναι σταθερά τοποθετημένο ως αποφασιστική φωνή στα βασικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν στο κανονιστικό πλαίσιο των ασφαλιστικών εταιρειών».

Ο κ. Buberl πρόσθεσε ότι προσβλέπει στη συνέχιση του συλλογικού έργου του φόρουμ, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο τομέας, καθώς και στην ουσιαστική οικονομική συμβολή του.

«Είμαι πεπεισμένος ότι ο καθοριστικός ρόλος των ασφαλιστικών εταιρειών στην αναδυόμενη ψηφιοποιημένη οικονομία θα συνεχίσει να αυξάνεται, μεταξύ άλλων παρέχοντας αποτελεσματικές και μακροχρόνιες λύσεις στις μείζονες κοινωνικές προκλήσεις (υγεία, γήρανση κ.λπ.), συμβάλλοντας στη χρηματοδότηση της οικονομίας», δήλωσε ο νέος Πρόεδρος. «Για την επίτευξη αυτών των στόχων, το PEIF θα συνεχίσει να προωθεί έναν ανοικτό και δίκαιο διάλογο με τις δημόσιες αρχές».

Προηγούμενο άρθροΤα stress tests στην ασφαλιστική αγορά
Επόμενο άρθροΟι ήρωες της καμπάνιας της EAEE «Σε μένα θα τύχει;» σε νέες περιπέτειες