Τα 7 θέματα που έθεσαν οι Επιτροπές Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης στον Απ. Βεσυρόπουλο

546
Τηλεδιάσκεψη Βεζυροπουλος

Τα επτά βασικά θέματα που απασχολούν την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και πρέπει με τη συμβολή της πολιτείας να επιλυθούν τέθηκαν στην κυβέρνηση με την πρώτη ένδειξη για τη στάση της σε σχέση με την προώθηση τους να είναι  θετική.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια της πρόσφατης 2ης Εθνικής Συνδιάσκεψης των εκλεγμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια της χώρας στην οποία είχε κληθεί ο αρμόδιος υφυπουργός, κ. Απ. Βεσυρόπουλος.

Η τηλεδιάσκεψη έγινε με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του Επιμελητηρίου Ημαθίας, κ. Κ. Σισμανίδη.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, κύριοι Ι. Χατζηθεοδοσίου, Μ. Ζορμπίδης και Ι. Βουτσινάς, οι οποίοι δήλωσαν την στήριξή τους στα υποβαλλόμενα προς την κυβέρνηση ζητήματα και απηύθυναν παραίνεση προς τον Υφυπουργό για να επιλυθούν.

Τα γενικά και ειδικά θέματα που δικαίως απασχολούν τον κλάδο, και θα συμβάλλουν και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας άμεσα ή έμμεσα και χρειάζεται να αντιμετωπιστούν, ταχύτατα από την πολιτεία παρουσίασαν ο Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, μέλος ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και μέλος ΔΣ ΠΕΣΚΜ, κυρία Ματίνα Σιώχου, και η αναπληρώτρια Πρόεδρος στο τμήμα Υπηρεσιών και μέλος ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κυρία Αλεξάνδρα Παντελάρου.

Τα θέματα που ετέθησαν στον υφυπουργό Οικονομικών κ. Απ. Βεσυρόπουλο στην ειδική τηλεδιάσκεψη, είναι τα εξής:

  1. Θεσμοθέτηση κινήτρων – φοροαπαλλαγή – για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια Ζωής και Υγείας
  2. Θεσμοθέτηση κινήτρων – φοροαπαλλαγή – για την ανάπτυξη των ασφαλίσεων περιουσίας για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.
  3. Ορθή φορολογική αντιμετώπιση της καταβολής αποζημίωσης σε περίπτωση λύσης της σύμβασης του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή λόγω συνταξιοδότησης, αναπηρίας ή θανάτου.
  4. Απαλλαγή ΦΠΑ σε εμπορικές πράξεις μεταξύ Μεσίτη ασφαλίσεων και Πράκτορα ασφαλίσεων.
  5. Φορολογική αναγνώριση επισφαλειών (όπως έχει αναγνωριστεί στους πράκτορες ΟΠΑΠ).
  6. Ευνοϊκότερη φορολογική αντιμετώπιση του κλάδου λόγω των ιδιαιτεροτήτων του.
  7. Απάλειψη των φορολογικών επιβαρύνσεων κληρονομιάς ή άλλων σε περίπτωση καταβολής αποζημίωσης θανάτου από ασφαλιστική εταιρεία ή/και ασφαλίσματος για αναπηρία.

Ο Υφυπουργός, δεσμεύτηκε για την άμεση αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν αποκλειστικά τις αρμοδιότητες του και δεν δημιουργούν σημαντική δημοσιονομική επιβάρυνση (θέματα 3-4-5) , ενώ διευκρίνισε ότι τα θέματα που αφορούν τις φοροαπαλλαγές αποτελούν δέσμευση της κυβέρνησης και θα επανέλθουν στο προσκήνιο μετά τη διαχείριση των έκτακτων θεμάτων της υγειονομικής κρίσης και των συνέπειών της στην καθημερινότητα.

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΓια τα Χριστούγεννα η Groupama Ασφαλιστική στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS
Επόμενο άρθρο8 χρόνια λειτουργίας του CarPoint της Interamerican