Άρθρα

Σύστημα Υγείας Interamerican: Η άλλη επιλογή στις Ασφαλίσεις Υγείας

Του Γιώργου Βελιώτη
Γενικού Διευθυντή Ζωής & Υγείας της Interamerican

Τις τελευταίες δεκαετίες η Ιατρική επιστήμη έχει εξελιχθεί με τεράστια άλματα και έχει αλλάξει τελείως ο τρόπος άσκησής της, με όλο και μεγαλύτερο μέρος των ιατρικών πράξεων να γίνεται σε εξωνοσοκομειακό και πρωτοβάθμιο επίπεδο. Ταυτόχρονα, στην Ελλάδα, η πρωτοβάθμια περίθαλψη δεν έχει αναπτυχθεί επαρκώς και οι υπηρεσίες είναι κατακερματισμένες, αναγκάζοντας τους ασθενείς να παίρνουν αποφάσεις για τη διαχείριση της υγείας τους, χωρίς την κατάλληλη καθοδήγηση ή συντονισμό, ενώ η πρόσβαση στις κατάλληλες υπηρεσίες ήταν συνήθως προβληματική.

Ως Interamerican αντιληφθήκαμε νωρίς το πρόβλημα (από τη δεκαετία του 1990) και αποφασίσαμε να οργανώσουμε ένα Σύστημα Υγείας που θα εξασφαλίζει στους ασφαλισμένους μας:

 • Εύκολη πρόσβαση στις κατάλληλες υπηρεσίες, την κατάλληλη χρονική στιγμή.
 • Ελεγχόμενη ποιότητα.
 • Ένα σύστημα που τους καθοδηγεί και τους βοηθάει να προστατεύσουν την υγεία τους.
 • Έμφαση στην πρόληψη και προαγωγή της υγείας, με αναβάθμιση της ειδικότητας του Γενικού Ιατρού ως ακρογωνιαίου λίθου του συστήματος.
 • Τη δυνατότητα να έχουν τη θεραπεία που χρειάζονται ανεξάρτητα από το κόστος.
 • Την ψυχική ηρεμία πως ό,τι και αν τους τύχει θα είναι σε θέση να κάνουν το καλύτερο δυνατό για την υγεία τους.

Το Σύστημα Υγείας της Interamerican αποτελείται από:

 • Ένα εκτενέστατο δίκτυο γιατρών και διαγνωστικών κέντρων, που καλύπτει σχεδόν όλη την Ελλάδα.
 • Τα Πολυϊατρεία MEDIFIRST.
 • Ένα δίκτυο Χειρουργών – Ειδικών Συνεργατών.
 • Την Αθηναϊκή Mediclinic.
 • Ένα δίκτυο συμβεβλημένων νοσοκομείων.
 • Την Άμεση Ιατρική Βοήθεια της Interamerican, που περιλαμβάνει τη Γραμμή Υγείας 1010 αλλά και τη μεταφορά ασθενών μέσω ασθενοφόρων, ελικοπτέρων ή αεροπλάνων.

Οι ασφαλισμένοι της Interamerican κατάλαβαν έγκαιρα την αξία που έχει αυτό το μοντέλο και γι’ αυτό το αγκάλιασαν και οδήγησαν στην ανάπτυξή του. Ενδεικτικά, αξίζει να αναφερθεί ότι το Σύστημα ξεκίνησε με 250 γιατρούς το 1998 και σήμερα απαριθμεί περίπου 1.300 συν τους 200 περίπου γιατρούς που βρίσκονται στην Αθηναϊκή κλινική και τα Πολυϊατρεία MEDIFIRST. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους: σήμερα γίνονται περίπου 100.000 ιατρικές επισκέψεις και 70.000 διαγνωστικές εξετάσεις κάθε χρόνο στο Σύστημά Υγείας Interamerican. Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι της Interamerican καθημερινά φροντίζουν την υγεία τους με υψηλή ποιότητα και αξιοπρέπεια, για ένα σωστό αποτέλεσμα, και είναι πολύ ικανοποιημένοι από αυτό, όπως δείχνουν τα στοιχεία από τις έρευνες ικανοποίησης των ασφαλισμένων μας.

Καθώς η Ιατρική συνεχίζει να εξελίσσεται, αποδεικνύεται ότι το μοντέλο που έχουμε υιοθετήσει είναι το πιο κατάλληλο –για τις αμέσως επόμενες δεκαετίες τουλάχιστον– και γι’ αυτό στοχεύουμε να επενδύσουμε περαιτέρω σε αυτό. Άλλωστε, φιλοδοξία μας είναι το Σύστημα Υγείας Interamerican να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο και να γίνει το πρότυπο, με βάση το οποίο θα αναπτυχθούν και άλλα παρόμοια συστήματα υγείας και από άλλους ασφαλιστικούς φορείς, ιδιωτικούς και δημόσιους.

Εξάλλου, η Interamerican είναι η πρωτοπόρος εταιρεία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά όσον αφορά στα συστήματα υγείας, καθώς είναι η μοναδική ασφαλιστική εταιρεία η οποία επενδύει σε ιδιόκτητες υποδομές υγείας, ενώ και το δίκτυο υγείας της Interamerican έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που το καθιστούν μοναδικό. Πιο συγκεκριμένα, οι συνεργαζόμενοι με την Interamerican ιατροί, καθώς και τα διαγνωστικά κέντρα διατηρούν απευθείας σύμβαση με την Interamerican και όχι με κάποιον ενδιάμεσο πάροχο. η επιλογή τους έχει γίνει μετά από ενδελεχή αξιολόγηση, με βάση πολύ αυστηρά ποιοτικά κριτήρια, ενώ υπάρχει και διαρκής παρακολούθηση και αξιολόγηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αντιθέτως, οι υπόλοιπες ασφαλιστικές εταιρείες αξιοποιούν τα δίκτυα πρωτοβάθμιας περίθαλψης που παρέχονται από παρόχους υγείας είτε εταιρείες διαχείρισης δικτύων υγείας. Ως αποτέλεσμα, η Interamerican μπορεί να διασφαλίσει το μέγιστο δυνατό επίπεδο ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται στους ασφαλισμένους και αυτό είναι το χαρακτηριστικό του Συστήματος Υγείας της που τη διαφοροποιεί από τις υπόλοιπες ασφαλιστικές εταιρείες. Συνεπώς, η εμπειρία πελάτη που έχει ο ασφαλισμένος στην Interamerican δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη ασφαλιστική εταιρεία.

Για τους παραπάνω λόγους, στην Interamerican θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια να επενδύουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση αυτού του Συστήματος Υγείας, καθώς είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό είναι προς όφελος των ασφαλισμένων μας.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας