Συνεταιριστική Ασφαλιστική: 19o Συνέδριο Πωλήσεων

374
Generali Ενημέρωση Συνεργατών 2017

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην κοσμοπολίτικη Βαρκελώνη το 19ο Συνέδριο Πωλήσεων της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής.

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες και τους προσκεκλημένους στο συνέδριο, ο  Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής  Α.Ε.Ε.Γ.Α., κ. Θωμάς Ιωαννίδης, τόνισε ότι «η Συνεταιριστική Ασφαλιστική επάξια διακρίνεται για την ποιότητα των υπηρεσιών της, που την κατέταξαν πρώτη στη συνείδηση των πελατών της, των συνεργατών της και των μετόχων της».

Στη συνέχεια προχώρησε σε ένα μικρό απολογισμό για το 2012, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων ότι η Συνεταιριστική Ασφαλιστική οδεύει πλέον προς την ολοκλήρωση των απαιτήσεων και των κανόνων που απαιτούνται από το Solvency II, ενώ δημιούργησε νέα προϊόντα και ευέλικτες παροχές, που αποτελούν σημαντικά εργαλεία της καθημερινότητας των συνεργατών. 

Σε ό,τι αφορά το μέλλον, ο κ. Ιωαννίδης τόνισε ότι η Εταιρεία βελτιώνει τις διαδικασίες που επιτάσσουν οι Νέοι Κανόνες Φερεγγυότητας και στόχος της είναι μέσα στο 2013 να ολοκληρωθεί κάθε εκκρεμότητα. 
Υπογράμμισε, επίσης, ότι «η Συνεταιριστική δεν θα διακινδυνεύσει ούτε τα Κεφάλαιά της ούτε την αξιοπιστία της ούτε την ποιότητα των υπηρεσιών της, προκειμένου να συμμετέχει σε μία ατέρμονη μάχη συρρίκνωσης και εξαθλίωσης της ασφαλιστικής αγοράς». 

Χαιρετισμό απηύθυναν, στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των μετόχων της Συνεταιριστικής ΑΕΕΓΑ και συγκεκριμένα ο κ. Νικόλαος Μυρτάκης, Πρόεδρος της ΕΣΤΕ και  Εντεταλμένος Σύμβουλος, ο κ. Enrico San Pietro, Αντιπρόεδρος του Δ. Σ. της Συνεταιριστικής και εκπρόσωπος της UGF, ο κ. Jean Paul Greard, Μέλος του Δ. Σ. της Συνεταιριστικής και εκπρόσωπος της MACIF, οι οποίοι επαναβεβαίωσαν τη στήριξη στο management και στην Εταιρεία. 

Ακολούθως, ο Γενικός Διευθυντής και Μέλος του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Α.Ε.Ε.Γ.Α., κ. Δημήτρης Ζορμπάς, αναφέρθηκε στις εξελίξεις της αγοράς και τη στρατηγική της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής. 

Αρχικά, τόνισε ότι η ιδιωτική ασφάλιση είναι ένας σταθεροποιητικός παράγοντας στην κοινωνία, σημαντικός θεσμικός επενδυτής, μεγάλος εργοδότης, πηγή φορολογικών εσόδων και κυρίως μοχλός ανάπτυξης άλλων τομέων της οικονομίας, καθώς στηρίζει επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους.

Ο κ. Ζορμπάς σημείωσε, ακόμη, ότι η σύγχρονη εποχή έχει ορισμένες ιδιαιτερότητες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. «Όλοι πρέπει να δώσουμε τις κατάλληλες απαντήσεις, οι οποίες θα διακρίνονται για την καινοτομία τους, την κάλυψη των ουσιαστικών αναγκών και των δυνατοτήτων των πελατών μας», πρόσθεσε ο κ. Ζορμπάς.

Στη συνέχεια παρουσίασε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγορά, συμπεριλαμβάνοντας μεταξύ άλλων το σκληρό ανταγωνισμό, τα εναλλακτικά δίκτυα πωλήσεων, τις φήμες για αφερέγγυες εταιρείες, τις αλλαγές στο θεσμικό επίπεδο και το ρόλο των διαμεσολαβούντων στη σύγχρονη εποχή.

Ο κ. Ζορμπάς υπογράμμισε ότι η Συνεταιριστική είναι μία φερέγγυα και αξιόπιστη εταιρεία, που στηρίζει την ανάπτυξή της στους συνεργάτες της, τόσο από το πρακτορειακό δίκτυο όσο και από τους συνεταιρισμούς, αλλά και στις συνεταιριστικές τράπεζες. Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική δεν θέλει τους συνεργάτες της απλούς εισπράκτορες ασφαλίστρων, αλλά πραγματικούς ασφαλιστικούς συμβούλους των καταναλωτών. Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική δεν θα μετάσχει στον πόλεμο τιμών, αλλά θα ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες των ασφαλισμένων τόνισε  ο κ. Ζορμπάς, με τη δημιουργία νέων προϊόντων, που καλύπτουν πλήρως τις σύγχρονες ανάγκες των ασφαλισμένων.

Σπουδαίας σημασίας ήταν η παρέμβαση του κ. Renzo Giovanni Avesani, Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και Προέδρου της Επιτροπής Εσωτερικού Ελέγχου της Συνεταιριστικής Α.Ε.Ε.Γ.Α., εκπροσώπου της UGF, η οποία έτυχε ιδιαίτερης προσοχής από τους συμμετέχοντες στο συνέδριο.  

Ο κ. Avesani παρουσίασε αναλυτικά το ρόλο των ασφαλιστικών επιχειρήσεων ως θεσμικών μακροχρόνιων επενδυτών και ως σημαντικών παραγόντων ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εστίασε ειδικότερα στις προσπάθειες των ευρωπαϊκών οργάνων (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), να καταλήξουν σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εποπτική Αρχή (EIOPA) και τις ασφαλιστικές εταιρείες σε ένα σχέδιο Μακροπρόθεσμης Αξιολόγησης Εγγυήσεων (Long-term Guarantee Assessment-LTGA), το οποίο θα εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν για τις ασφαλιστικές εταιρείες εμπόδια σε μακροχρόνιες επενδύσεις και συνεπώς στη χρηματοδότηση αυτών, στο πλαίσιο των νέων κανόνων του Solvency  II.

Στη συνέχεια μίλησε η κα Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.), με θέμα τα δρώμενα της ασφαλιστικής αγoράς και ακολούθησε η κα Εύα Βαρουχάκη, Δικηγόρος, Επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας και Διεθνών Σχέσεων Ε.Α.Ε.Ε., της οποίας η ομιλία στηρίχτηκε στο θέμα: «Ο Ηλεκτρονικός Εντοπισμός των Ανασφαλίστων Οχημάτων και οι Απορρέουσες για τις Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις Υποχρεώσεις». 

Τέλος, το συνέδριο έκλεισε με το χαιρετισμό του κ. Μανώλη Φουντουλάκη, Εμπορικού Διευθυντή της Συνεταιριστικής Α.Ε.Ε.Γ.Α.      
Ακολούθησαν μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας για τα αποτελέσματα του 2013 οι βραβεύσεις των κορυφαίων συνεργατών της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής.

Προηγούμενο άρθροCarglass®: Νέο εταιρικό κατάστημα στην Ορεστιάδα
Επόμενο άρθρο“Τραβάει το αυτί” η ΔΕΙΑ στις τράπεζες