Δράσεις ΕΚΕ

Συνεχίζεται η συνεργασία της ΕΤΕ με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

Η Εθνική Τράπεζα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, προχωρώντας στην υλοποίηση του νέου Προγράμματος ΙΚΥ – ΕΤΕ (2018 – 2022).

 Το Πρόγραμμα ΙΚΥ – ΕΤΕ 2+2

Παλιότερα οι υποτροφίες είτε είχαν πολύ περιοριστικούς όρους είτε περιορίζονταν  αποκλειστικά στην οικονομική ενίσχυση. Οι εποχές όμως αλλάζουν, η κοινωνία εξελίσσεται και μαζί της εξελίσσονται και οι θεσμοί της, προσαρμοζόμενοι στις ανάγκες και απαιτήσεις της σύγχρονης πραγματικότητας. Πλέον οι οργανισμοί που αναλαμβάνουν τη θέσπιση υποτροφιών, αν θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν, θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τον ίδιο τον ορισμό του θεσμού και να τον φέρουν στο σήμερα.  Ένα παράδειγμα τέτοιου διορατικού σχεδιασμού είναι το Πρόγραμμα ΙΚΥ – ΕΤΕ 2+2, που δημιούργησε η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Το 2014 η Εθνική Τράπεζα ήρθε σε επαφή με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ), με στόχο τη διαμόρφωση ενός μοναδικού προγράμματος υποτροφιών. Στόχος ήταν να προσφερθεί ένα πρόγραμμα το οποίο θα παρέχει όσο το δυνατόν περισσότερα  (ειδικά στο πλαίσιο της γενικότερης οικονομικής κρίσης), αναβαθμίζοντας παράλληλα την έννοια της υποτροφίας και προσφέροντας ένα πιο «σφαιρικό» πακέτο στους υποψηφίους.

Το αποτέλεσμα ήταν το 4ετές καινοτόμο Πρόγραμμα ΙΚΥ – ΕΤΕ 2+2 (2014 – 2018), και, σε συνέχεια επιτυχημένης ολοκλήρωσής του, η Εθνική Τράπεζα προχώρησε στην υλοποίηση του νέου Προγράμματος ΙΚΥ – ΕΤΕ (2018 – 2022).

Σε ποιους απευθύνεται

Το Πρόγραμμα ΙΚΥ – ΕΤΕ απευθύνεται σε φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων, με σπουδές σε Οικονομικά – Χρηματοοικονομικά, Πληροφορική, Θετικές Επιστήμες και Διοίκηση Επιχειρήσεων – Τραπεζική. Στην πρώτη του φάση παρέχει οικονομική υποστήριξη, ώστε οι επιλεγέντες να ακολουθήσουν μεταπτυχιακά προγράμματα της επιλογής τους στην Ελλάδα, αλλά δεν περιορίζεται σε αυτό. Βασικό μέρος του προγράμματος είναι ότι προσφέρει και παράλληλη πρακτική άσκηση των φοιτητών στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας, συνδυάζοντας έτσι τις ακαδημαϊκές γνώσεις με την πρακτική εμπειρία σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον, ένα μεγάλο προσόν για οποιονδήποτε στοχεύει στη γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση μετά το τέλος των σπουδών του.

Χτίζοντας ακόμα περισσότερο πάνω στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, η Εθνική στη δεύτερη φάση του Προγράμματος προσλαμβάνει τους υποτρόφους, με κανονική πλήρη απασχόληση για 2 χρόνια. Κατά συνέπεια, ένας υπότροφος έχει τριπλό κέρδος από το πρόγραμμα: οικονομική ενίσχυση, πρακτική εξάσκηση σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους εταιρειών της χώρας ΚΑΙ επαγγελματική αποκατάσταση!

Επιπλέον οφέλη από τη συνεργασία ΙΚΥ-ΕΤΕ

Και τα οφέλη της συνεργασίας Εθνικής Τράπεζας και ΙΚΥ δεν περιορίζονται μόνο σε αυτό το πρόγραμμα: Η Τράπεζα προσφέρει επιπρόσθετα τη δυνατότητα χορήγησης πέντε υποτροφιών σε ενδιαφερόμενους υποψηφίους, για την εκπόνηση διδακτορικών διατριβών σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, διάρκειας 3 ετών. Επιπλέον, στην προσπάθεια να ενισχυθούν περαιτέρω η εξωστρέφεια και η συμμετοχή Ελλήνων φοιτητών σε διεθνείς επιστημονικούς διαγωνισμούς, η Εθνική Τράπεζα αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση ομάδων φοιτητών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας σε διεθνείς διαγωνισμούς για τρία συνεχόμενα έτη.

Το 4ετές Πρόγραμμα ΙΚΥ – ΕΤΕ 2+2 δείχνει το δρόμο και σε άλλες επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη νέα γενιά και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας