Συνέδριο για την Κανονιστική Συμμόρφωση για πρώτη φορά στην Ελλάδα

1835
compliance

“Η Κανονιστική Συμμόρφωση: Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα στη Σύγχρονη Επιχειρηματικότητα”, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 στο ξενοδοχείο N.J.V. Athens Plaza, στην Αθήνα.

O Σύνδεσμος Επαγγελματιών Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ελλάδος (ΣΕΚΑΣΕ), ο επίσημος φορέας Κανονιστικής Συμμόρφωσης στην Ελλάδα, υλοποιεί σε συνεργασία με την Palladian Conferences το πρώτο του Συνέδριο με τίτλο: “Η Κανονιστική Συμμόρφωση: Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα στη Σύγχρονη Επιχειρηματικότητα” (7CPEs).

To συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 στο ξενοδοχείο N.J.V. Athens Plaza, στην Αθήνα. Το συνέδριο θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι, κύριες  Βάσω Αγγελέτου και Μαρία Σαράφογλου.

Στο συνέδριο θα συζητηθούν επίκαιρα θέματα κανονιστικής συμμόρφωσης, μεταξύ άλλων, οι πρόσφατες αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο, η ευθύνη του Compliance Officer, ο διευρυμένος ρόλος του, καθώς και οι προκλήσεις που ενδέχεται να αντιμετωπίσει μέσα στην εταιρεία.

Το συνέδριο αναμένεται να αποτελέσει forum διαλόγου και δικτύωσης στελεχών από ευρύ πεδίο κλάδων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (τράπεζες και ασφαλιστικές επιχειρήσεις, ελεγκτικές εταιρείες, εισηγμένες εταιρείες, εταιρείες υποδομών & μεταφορών, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, καταναλωτικών αγαθών, φαρμακευτικές επιχειρήσεις, κ.ά.)

Κατά την έναρξη του συνεδρίου, θα απευθύνουν χαιρετισμό, ο κ. Ευάγγελος Τσεκρέκος, Πρόεδρος Δ.Σ, του Συνδέσμου Επαγγελματιών  Κανονιστικής Συμμόρφωσης (ΣΕΚΑΣΕ), ο κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), η κα Ζέφη Νικολάου, Μέλος Δ.Σ της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος και Στέλεχος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ομίλου Ε.Τ.Ε, ο κ. Βασίλης Παναγιωτίδης, Διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, η κα Βίκυ Πολίτου, Γενική Γραμματέας Δ.Σ του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδος (ΙΕΕΕ) και ο κ. Άρης Δημητριάδης, Αντιπρόεδρος, Hellenic Association of Certified Fraud Examiners (ACFE).

H θεματολογία θα βασιστεί στους εξής τομείς:

ΕΝΟΤΗΤΑ Ι
Προκλήσεις & Σύγχρονες πρακτικές αντιμετώπισης του Money Laundering.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙ
Ο διευρυμένος ρόλος του Compliance Officer: η συμβολή του στην εμπέδωση κουλτούρας συμμόρφωσης στην εταιρεία και η αυξημένη προσωπική του ευθύνη.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙΙ
Product & market governance: Τι σημαίνουν οι αλλαγές στη νομοθεσία για τα επενδυτικά και ασφαλιστικά προϊόντα και αγορές. 

ΕΝΟΤΗΤΑ ΙV
Compliance & Ethics – “Συμπόρευση” στρατηγικής μεταξύ business και compliance/ ισορροπία μεταξύ κόστους και ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με Scientific Partner τις εκδόσεις ΣΑΚΚΟΥΛΑ και την υποστήριξη των Χρυσών Χορηγών Deloitte και EY, των εταιρειών Contributors Eurobank, Όμιλος ΟΤΕ, Thomson Reuters, και των Υποστηρικτών Infocredit Group, Priority Business Intelligence. Χορηγοί επικοινωνίας του συνεδρίου είναι η ιστοσελίδα Capital.gr και το περιοδικό Ασφαλιστική Αγορά.

Προηγούμενο άρθροAllianz Ελλάδος: “Τρέξτε μαζί μας για τα Παιδικά Χωριά SOS!”
Επόμενο άρθροΕΙΑΣ: Σεμινάριο για τις Ασφαλίσεις Εμπορικών & Βιομηχανικών Κινδύνων