Συνάντηση των μεσιτών ασφαλίσεων με τη Βιοϊατρική

804
ΣΕΜΑ λογότυπο

Στις σχέσεις συνεργασίας των μεσιτών ασφαλίσεων με τη Βιοϊατρική επικεντρώθηκε το γεύμα εργασίας που παρατέθηκε προ ημερών από τη διοίκηση της Βιοϊατρικής στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΜΑ.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Βιοϊατρικής, κ. Ευάγγελο Σπανό, για την υποστήριξή του στο ετήσιο συνέδριο του ΣΕΜΑ που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο, καθώς και για το επαγγελματικό γεύμα το οποίο πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα μέλη του Συνδέσμου ενημερώθηκαν από τη Βιοϊατρική για το μηχανισμό λειτουργίας και εξυπηρέτησης των Ατομικών και Ομαδικών Ασφαλιστηρίων, ώστε να συμβάλλουν με προτάσεις τους και με βάση την εμπειρία και την αυξημένη τεχνογνωσία τους στην περαιτέρω αναβάθμισή του. Μεταξύ των δύο πλευρών συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα και οι προκλήσεις που υπάρχουν στο χώρο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Εξετάστηκαν, ακόμη, οι οικονομίες κλίμακος και ο εξορθολογισμός του κόστους των διαγνωστικών εξετάσεων που μπορεί να επιτευχθεί με την συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Παράλληλα, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη σημασία της πρόληψης στην υγεία και η σημαντικότητα της διενέργειας τακτικών προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων και check up ώστε να προλαμβάνεται και να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά ένα ευρύ φάσμα ασθενειών.

Η διοίκηση της Βιοϊατρικής έθεσε επίσης το ενδεχόμενο παροχής εξατομικευμένων προγραμμάτων επιβράβευσης σε ατομικά συμβόλαια υγείας, τα οποία θα δίνονται σε «συνεπείς πελάτες» που θα πραγματοποιούν τακτικούς προληπτικούς ελέγχους.

Στο τέλος του γεύματος, τα μέλη του ΣΕΜΑ ξεναγήθηκαν στους χώρους των κεντρικών εργαστηρίων της Βιοϊατρικής, που αποτελούν πρότυπο Εργαστήριο Διαγνωστικών Εξετάσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, και λειτουργούν με τα πλέον σύγχρονα και αυτοματοποιημένα μηχανήματα και συστήματα ελέγχου των αποτελεσμάτων.

 

 

Προηγούμενο άρθροΔήμητρα Λύχρου: Μας ανησυχεί η πρόθεση της ΔΕΙΑ για αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, με αφορμή την IDD
Επόμενο άρθροΘα γίνει η ΔΕΙΑ εποπτεύουσα αρχή χωρίς εποπτευόμενους;